25.11.17

Nelja pulli päev

Kadripäevane jahikäik sai saatuslikuks neljale isast liiki ulukile. Hirvepullide saagiks saamisel said otsustavaks Priit Kuus ja Janis Niit.

Sel ajal kui seltskond Jürgeni ja Terri abiga põtra jälitasid, hakkas Janisel igav ja ta küttis ajaviiteks hirvepulli

Kohe sai täpne kütt ka käepigistuse ja kuuseoksa vanemalt jahikaaslaselt Bertilt

Suure põdrapulli küttis Toivo Vaik ja väiksemat tabasid korraga Endel Heinla ja Aarne Mesila. Kuna loom suutis vaatamata kahele tabamusele liikuda veel mõnisada meetrit, olid tabamise lõppakordis tegevad Jürgen Tamm ja alati töökas Terri

Ka Jürgen ja Terri jõudsid oma töö lõpule viia
Fotod: Kristel Hani

Toivo tabatud põder sai üsna pika ATV sõidu
Foto: Jürgen Tamm

Terri jõudis oma pool kilomeetrit jälitada ka Toivo lastud pulli, kes oli aga jälitaja kohalejõudmise ajaks juba põtrade Valhallasse ära läinud. Looma väljatoomiseks läks vaja masina jõudu ning seda ostutas Tiit Mägi oma ATV-ga.

Jahiplatsil pandi paugutajad ritta ja asuti küttimise kohta aru pärima.

Kuna kolmel pullil olid sarved, siis sai selgeks, et kütitud olid õiged loomad. Toivo pulli kallal käis tõsine aasimine, kuna suur loom oli jõudnud oma sarved juba eelnevalt heita. Kohalikud eksperdid nõudsid üha valjuhäälsemalt poeskäimist, sest nende arvates olevat loom enne küttimist kandnud vähemalt seitsmeharulisi kühvelsarvi. Seega eksperte kuulates puhas "kuldmedal", kuid see jääb ilmselt leidsarvede otsijatele. No nali naljaks, kuid päris pisikesed sarvekännad küti enda arvates medalisarvi ei kandnud. Vaidlus väga teravaks siiski ei läinud, meil on sõbralik aasimine igal jähipäeval aukohal.

Päeva lõpul otsustati kogu kohalolev seltskond pildile panna, sest ega siis kütid ilma ajajate ja teiste abilisteta hakkama saa. 
Fotod: Alar Aavasalu

Aga ega me jäta, sest põtrade kohustuse täitmisele oleme päris lähedal. Järgmiseks ühisjahiks koguneme 2.detsembril kell 10. Enne hiilime-varitseme põdrapulli, põdravasikat ning kõiki liiki hirve ja metskitse. Ka metssiga ja hunti, kuid et neid tabada, peab ikka eriline vedamine olema. Aga mine tea.

KOHTUME JAHIL!