5.11.17

Oli päris keskmine jahipäev ...

4. novembri jahipäev oli üks keskmine, juhtus seda ja teist ja saak oli suhteliselt mitmekesine. Aga see seltskond ja nalja ning naeru täis päev on omaette väärtus!!! Kärla seltsi jahipäevad ongi kõik sellised. Kui ka saak on nadi või pole seda üldse, ikka on päev korda läinud. Aga nagu juba ellpool öeldud, polnud sel päeval seekord ka saagi poolest viga miskit.

Esimene paugutaja hommikul oli Kaljo Lihulinn. Pildil poseerib koos saagi ja abilisega

















Foto: Kristel Hani

Eks neid pauke üksjagu tuli, aga hiljem selgus, et need tulid naabrite jahimaadelt. Raadiojaamast kostus äkki, et küttide poole liigub pulksarvedega lendav pull. Kohe käis ka kõva kõmakas, kuid hetke pärast teatas Priit Kuus, et madallennul olnud loomale ei õnnestunud vist pihta saada. Kuid peale aju lõppu kui tehti lasujärgset kontrolli, tuli Priidult uus teade, et ongi maas! Ja mis kõige tähtsam, tabatud oli elutähtsaimat piirkonda, mis võimalik. Kaaslastelt käepigistus ja austuseks kuuseoks nii täpsele kütile kui tema saagile.

Selle päeva supertabamine
Foto: Toivo Vaik

Madallennul olnud pull oli aga maandudnud mäekülje alla ja tema väljatirimiseks tuli mehed panna köie külge nagu lasteaialapsed tänavajalutuskäigul.
Foto: Kristel Hani

Aga märkamata polnud jäänud ka see, et teisel pool aju olevalt kütiliinilt oli ka pauku tehtud. Kuna uurimine algas ja võttis iga hetkega üha karmima pöörde, siis pidi selle päeva jahijuhataja Arne Saagpakk lõpuks üles tunnistama, et tema see paugutaja oli. Läks mööda siis või? Et Arne mööda laseb, seda ei uskunud mitte keegi. Ega jäänudki mehel muud üle kui telefonist näidata oma jahisaagi pilti, kelleks osutus kogu Hirmuste küla pikka aega hirmu all hoidnud rebaseisand. Vähemalt kohalikel kanadel nüüd hulga stressivabam elu.

Aga selle päeva võimsaima trofee "küttis" Kristiina Lõoke. Kohe sellise rohelist värvi karvaga pea läheb trofeetöötlejate kätte.

Kes küll ütleks, mitu aastat see sarvepaar on oodanud oma päeva, mil saab riputatud seinale teiste samaväärsete kõrvale
Foto: Toivo Vaik

Järgmine ühisjaht saab avatud 11.novembril. Kogunemine kell 9. Selleks ajaks palutakse kohale vedada ka kõik see saak, mis varem kehtestatud reeglite kohaselt on varahommikusest hiilimisjahilt kütitud. Endiselt anname teada, et põdralehmade küttimise limiit on täis!
KOHTUME JAHIL!