11.11.17

Naisküttidest on juba konkurentsi tunda

Hommikul tundsid kõik kütid rõõmu, sest meile oli järjekordselt pealinnast külla tulnud koeramees Jüri Murel, kellel seltsis truu kaaslane Arukuuse Boss. Rõõmu sellepärast, et täna polnud vaja ajus rassida, kogu selle töö tegi ära eelpool nimetatud tandem.

Pilt on tehtud jahipäeva lõpus kui GPS näitas, et Boss oli sel päeval maha jooksnud 34,5 kilomeetrit
Foto: Toivo Vaik

Aga siis päeva juurde ja nagu juba öeldud, olid päeva saagist pooles osalised naised. Räägiti küll isadepäevast, ent tundus, et meil on hoopis naistepäev. Esimene tulemuslik lask tuli Kristel Hani püssist ja saagiks sai omapäraste "kulunud" sarvedega hirvepull. Vahepeal pakkus meestepoolset revanšši Neeme Õige.

Kristeli saagi juurde sättis end ka teine jahil olnud koer Benno.
Foto: Tiit Mägi

Et jaht väga feministlikuks ei muutuks, siis otsustas ka Neeme enda osa panustada
Foto: Arne Saagpakk

Edasi läks asi veel tõsisemaks, sest järgmise looma küttisid kahepeale Kerli Mägi ja Erich Suurpere. Mõlemad tabamused läksid asja ette, sellepärast sai pildile sätitud mõlemad kütid.

Bennole kohe meeldib kui pildile saab. Nii ta sättiski end Kerli ja Eeri kõrvale
Foto: Tiit Mägi

Nojah, niipalju siis hirvejahist. Aga et vorst liiga hirvemaitseline ei tuleks, otsustas Toivo Vaik väheke muud ainest lisada ja küttis metkitse. Saabki veidi mitmekesisem lihatoode.

Toivo kits jõudis jahiplatsile esimesena ajal, mil Olavi supermasin veel hirvesid kokku korjas.
Foto: Kristel Hani

Oli ilus jahipäev, kõik osalejad olid õhtul rõõmsad, sest vihmgi hellitas meid ja kastis jahilisi täpselt nii palju kui meelte erguks hoidmiseks vaja oli.

Aga järgmine jaht toimub 18.novembril kogunemisega kell 9. Hiilides ja varitsedes me ei küti põdralehmi ja kühvelsarvedega põdrapulle!

Muus osas põdrapullide nõudmised veidi lõdvemaks lastud ja variandid lubatud. Jätkuvalt on küttimiseks kõik hirve- ja metskitse liigid. Ka metssiga kui kellelegi ette juhtub. Samuti on loetelus hundid, kährikud ja rebased.


KOHTUME JAHIL!