17.11.18

Järgime soolise võrdõiguslikkuse printsiipi

Peale eelmist jahipäeva küsis minult üks meie blogi fänn, et kas me oleme kokku leppinud selles, et me soolise võrdsuse värki ka arvestame. Ikka selleks, et riigiametnik Liisa meile kaela ei kargaks. Nimelt oli ta tähele pannud seda, et üle-eelmisel jahipäeval küttisime pelgalt emasloomi ja eelmisel korral isaseid. Aga võrdsus peab olema, see tuli välja ka tänasest jahipäevast.

Selle jahipäeva esimese täistabamuse tegi Urmas Pildre: "Jõudsin esimese hirvelehma rajalt maha võtta kui talle järgnes ülejäänud hirvede lendsalk. Neid ei jõudnud enam lasta, sest pilk tuli vastu taevast tõsta."
Foto: Tiit Ennemuist

Siginat ja saginat jätkus, kuni meile keskkonnainspektorid kaela sadasid. Oleme alati nende kontrollkäikudega rahul olnud, sest teadmine, et nad võivad ükskõik, millal mistahes jahipaigas välja ilmuda, hoiab korra majas. Täna läks ka hästi kui mitte arvestada seda, et üks mees peab oma unustamise pärast väikese "märkuse" ära kannatama. Aga ei hullu midagi, väike meeldetuletus kulub ikka marjaks ära.

Jürgen rõõmustab, sest tänu inspektorite külaskäigule sai ka tema teada, et ta asjad kõik OK! on.

Jahijuhataja ei mängi mitte inspektoritega kaarte, vaid näitab, mida ta päeva jooksul paberitele kirjutanud on. Teada on, et Aarne Mesila tööga jäädi rahule.

Nojah, jätkame soolise võrdõiguslikkuse teemal. Et asi klapiks, tegi Arne Saagpakk täkke ühele isasele hirvele ja sai tasuks mitte just kõige uhkema trofee. Aga jahijumalannat tuleb tänada ka siis kui üldse midagi küttida õnnestub. Nii ka seekord ja pilt ise näitab kui rahul kütt oma saagiga on.

Arne: "Kuuli väljumisava tunnistan küll enda omaks, aga ..."
Fotod: Kristel Hani 

Et siis igatpidi tasakaal kehtiks, lõpetas jahipäeva Neeme Õige, kelle saagiks langes üks alaealine metskits. Loomal olid küll meessoole omased tunnused küljes ja ehk see korvab siis ka selle, et kahe eelmise jahipäeva kokkuvõttes olid emased ühe loomaga plussis.

Neeme saakloom igatses vist juba talve, vähemalt kasuka värv viitas sellele. Igatahes lume tulek jäi tal nägemata.
Foto: Kaljo Lihulinn

Nagu ikka, on ka selle päeva lõppakkord seotud Olavi massinaga. Tegelikult peaks vist kirjutama suure algustähega Massin!
Foto: Arne Saagpakk

Päeva lõpuks sai Arne Saagpakk foto Tartumaalt, kus tema jahimehest sõber Põder küttis põdra ja saatis meile oma pildi kadetsemiseks. 

Nonii, siinkohal siis pilt jahimees Põdra kütitud põdrast ja mis seal ikka, kadetseme siis!
Foto: Ray Põder

Meie aga jätkame. Järgmine jahipäev 24. novembril algab kogunemisega kell 9.00. Kes soovib varasemat hiilimisjahti teha, peab võtma ühendust Arne Saagpakuga, kes on järgmise jahi juhataja.

Nädala keskpaiku selgus, et laupäeval on meil taas kohal külalisjahimees Jüri koos oma vapra laikaga. Kellel vähegi võimalik, palun tulge sel päeval välja! 

KOHTUME JAHIL!