10.11.18

Täna oli üks pulli tegemise päev

Selline päev oli tõepoolest. Ent mitte ülekantud tähenduses, vaid selle sõna otseses mõttes. Isadepäeva eel langes saagiks 2 põdrapulli, 1 põdra pullvasikas ja 2 hirvepulli. Vähe sellest, isaste rodu täiendas ka üks suurepärane kütitud metskult. Päris korralik revanš eelmise laupäeva emasloomade saagipäevale. Ehk aitas õnnistatud päevale kaasa ka see, et meil oli taas abilisi pealinnast. Väga tõhusad abilised igatehes, seda tõestas päev.

Päeva lõpuks oli taevakanali kaudu selgeks saanud, et Arukuuse Boss (pildil eespool) oli maha jooksnud 35 kilomeetrit. Ühe suure osa sellest maast tegid kaasa ka koeraomanik Jüri Murel (pildil jahijumalanna poolt õnnistatud jahisauaga) ja temal abiliseks olnud Kristjan Teär.
Foto: Toivo Vaik

Aga hommik algas kolme saagiks langenud põdraga. Noore põdrapulli tegi endale saagiks Tiit Ennemuist.

Mullutu noorik Kristel on oma küla eitedelt kuulnud, et see, kes mardipäeval põtra näeb ja seda katsuda saab, pidavat terve aasta kena olema.
Foto: Kristel Hani

Suurema osa oma ajast rekkakabiinis Euroopa teid mõõtev Rain Mesila leidis korraks vaba momendi ja astus masinalt maha.  Ja oh imet, otse sinna, kus teda ootas saakloom!

Priit Kuus tegi tõsist tööd ja oli kindlalt päeva parim. Mille pärast, selgub siis kui vaatate ka järgmist pilti.

Tänase päeva hirvepulli mehed - Priit Kuus ja Martin Saar. Noortel jahimeestel leidub kindlasti kusagil veel vaba seina, kuhu trofeed sättida. Aga enne on vaja muretseda üks suuremat sorti anum, kus uluki peadest trofee valmis keeta 
Fotod: Toivo Vaik

Kui veel kusagilt mõni hea pilt laekub, siis saab see siia lisatud või kehvema asemele välja pandud.
Nonii, üks saabuski veel. 

Martin ise ütleb nii: "Seda pulli ootasin ma juba aastaid. See mul esimene. Kui ta kraavist läbi kalpsas, olin ma juba valmis. Jumal tänatud, et koer ka mulle appi tuli ja pulli kinni hoidis. Tänu sellele sai sooritatud ka korralik hingepauk. Õppisin sellel hetkel palju, eelkõige seda, et koera tasub usaldada. Ta ei hulla niisama, vaid tema eesmärk on sind abistada." 
Foto: Rein Maimann

Nagu eelpool juttu oli, siis eriti mehiseks tegi selle päeva Neeme Õige poolt tabatud kopsakas metskult. Uluki leidis mees sellisest pärapõrgust, kus Olavi saagikogumise masina tarbeks tuli isegi metsasaega teed rajada. Aga mis metsas maas, see ka välja tuuakse! Ka viimasest rabaperse august! 

Nüüd saabus ka teine pilt. Õnnelikust kütist ja uhkest saakloomast, kes on saanud meie metsades harulduseks. Ja veel millised kihvad! Esmasel vaatlusel priske ja terve loom, aga lõppkinnituse annab muidugi labor.

Siga küll, aga kehamassilt oli võrdne noore põdrapulliga.
Foto: Neeme Sinimeri

Kuid ei saa senist jahiõnne jätta ja küttimas tuleb käia seni kuni Diana meile õnne ja armastust ja halastust jagab. Et selle pikkust kindlaks teha, siis koguneme 17.novembril kell 9.00

KOHTUME JAHIL!