16.12.18

Aasta lõpeb suurepärase tulemusega

Sel aastal on Diana vist meile elama kolinud. Nii suurepärast ühisjahtide aega, kus tühja pole läinud ükski jahipäev, ei mäleta isegi mitte meie kõige vanemad jahimehed. Aasta viimases jahis lõid kaasa jahisõbrad Järvamaalt Koerust ja loomulikult olid neil kaasas tublid jahikoerad. Külas oli ka meie ammune tuttav pealinnast Boss koos oma peremehega. Arvukate jahis osalenud küttide ja tublide jahikoerte koostöös sai jahipäev väga uhke. Saagiks langes 7 punahirve ja põdravasikas.

No saame siis tuttavaks!

Mis teeb meele rõõmsamaks, on asjaolu, et põdrahooaja lõpuks on meil põtrade laskekohustus täis ja ka ületatud. Ehkki ise tõdeme põtrade arvu langust, saime oma ülesandega hakkama. Kuna põdrakahjustusi me oma metsadest avastanud ei ole, siis tundub, et asi on tasakaalus.

Selle hooaja viimase põdravasika küttimise au läks mandrimaale
Fotod: Kristiina-Maria Lõoke

Ka teise suuruluki - punahirve küttimiskohustuse täitmisega oleme maha saanud ja juba märgatavalt ületanud, sest kütitud loomade arv jääb vaid ühe isendiga alla saja. Hirvejahti saame aga uuel aastal veel jätkata, seega sada ja enam saab neid kindlasti jahimaadelt vähemaks. Kui vaid lumevana meid jaanuaris liiga suure heldusega üle ei vala.

Siinkohal on paras aeg panna kirjarea rivisse kõik tublid selle päeva kütid. Kellel seekord uluk püssi ette ei tulnud või pauk juhtus niisama võssa lendama, neile saa öelda vaid üht - sinu jahiõnn on veel ees. Tuleb ta siis millal tuleb.

Tabamuse said kirja Peep Kuus, Kristel Hani, Gert Aavasalu, Neeme Õige, Jürgen Tamm, Timo Jõeäär, Bert Aavasalu, Taivo Villak ja päeva peapreemia ehk suurepärase hirvetrofee omanikuks saanud Järvamaa mees Tarmo Voltenberg. Jürgen ja Tarmo olid seejuures osalised kahe juhtumi puhul. Igaljuhul palju õnne kõigile tabamuse teinud küttidele! Tänusõnad ka kõigile, kes blogisse rohkelt pilte saatsid. Kõiki lihtsalt polnud võimalik üles riputada, aga valik sai selline, nagu alljärgnevast näha saab.

Kaks kiiret liigutust ja saak käes!
Foto: Arne Saagpakk

Jahikülaline, kes enda sõnul polnud looduses varem sellist elukat veel näha saanudki, kõndis koju väga uhke trofeega. Et tutvustada Koeru meestele ulukit, mida on võimalik Saaremaalt küttida
Foto: Alar Aavasalu

Jürgeni võib ilma kahtlusteta sättida selle aasta edukaimate küttide ritta
Foto: Timo Jõeäär

Bert: "Tuli neid sealt igavese vilega mööda lanki kolm tükki. Nii kui paugu panin, nii ka esimene kukkus. Teised aga pöörasid kohe metsapoole ja ma ei hakanud enam kellelegi taguotsa pihta kuuli saatma. Las jäävad seekord..."

Sellele pildile jäi Neeme üksinda, Gert oli kuhugi kadunud 

Raske päev on õhtusse saanud, ent nii Timol kui Jürgenil särasid silmad endiselt
Fotod: Toivo Vaik

Koeru mehed läksid koju ikka väga uhke trofeega
Foto saatis Rene Järvamägi

Lõpetuseks panen siia välja viimase kuu blogi vaadatavuse statistika. Head kolleegid, nagu tabelist näha, saab teie jahitegu kuulsaks üle maailma kui vaid viitsite oma pildi ja jahiseikluse kirjelduse blogisse saata. See tabel on palju pikem, ent suuremat huvi näidanud maad said seekord välja pandud.

KirjeLehtede vaatamisi
Eesti
4436
Soome
103
Jaapan
100
Ameerika Ühendriigid
64
Rootsi
23
Venemaa
22
Saksamaa
20
Ukraina
18
Tundmatu piirkond
11
Iirimaa
11