24.7.21

Sokujaht äi lähe mette kudagid

Kuum suvi on jahikirele mõjunud laastavalt. Sokujaht ei edene, ehkki lube meestel käes piisavalt. Tulemus tagasihoidlik. Eelmisest loost siiani on teadaolevalt langenud kaks isendit, 17. juulil tegi tabamuse Toivo Vaik ja 19. juulil Jürgen Tamm, kellel juba hooaja neljas saakloom käes. Ent vaatame siis üle, kes looduses liigub ja milliseid trofeesid on seni saadud. Saame näidata neid, mis blogile laekunud.


Jürgeni järjekorras teine saakloom. Elukutseline metsamees teab, kus loomad elavad, küllap sellest tulenevalt ta nii edukas ongi. Aga pealehakkamine on muidugi see esmane, mis tulemuse toob.

Foto: Jürgen Tamm










Toivo selleõhtune passimine jäi ära, sest loom oli jõudnud jahimehest ette ja ristikupõllule varem kohale tulnud.

Foto: Toivo Vaik







Roheline punn pildil näitab, et trofee-ekspert on Toivo tabamusega rahulFoto: Ive Kuningas

Siiani ühtki medalisti veel ei ole. Aga ega see polegi omaette eesmärk, et tingimata peab olema. Õige jahimees võtab ka selle, mida jahijumalanna talle ette sätib. Liigse valimise tagajärjel võib saagist hoopis ilma jääda. Selle kinnituseks esitame veel kolme huvitavat looduse vingerpussi.

Bert Lepik sai oma jaanipäeva eel lastud sokust küll šaslõki kätte, ent sarvedest ei saa saunaseinale püksivarnagi.

Foto: Bert Lepik

Rain Mesila on tabanud karvaste sarvedega isendeid. Teada on ju tõsiasi, et loom, kes pole hooaja alguseks sarvi puhtaks saanud, kuulub tõuaretuse mõttes kohesele küttimisele. 
Foto: Rain Mesila

Aga et looduses toredaid loomi jätkuvalt ringi liigub, sellest annavad aimu järgmised kaks pilti.

See metskits töötab seni, kuni kitsejahi hooaeg veel käes pole, vetelpäästjana

Selline uhke sokk just see õige tõuloom ongi. Tema veel küttimisele ei kuulu, sest peab hulga järglasi sigitama ja oma sarved ka medalivääriliseks kasvatama.
Fotod: Arne Saagpakk

Aga sokuhooaeg jätkub ja jahilube väljastatakse kõigile meie seltsi liikmetele. Seega püss selga, puss vööle, müts pähe ja jahile! 

KOHTUME SOKUJAHIL!