13.7.21

Uus hooaeg tulemustelt tagasihoidlik

Teatavasti algab uus jahihooaeg 1. märtsist, alates sellest kuupäevast algab ka uue küttimisstatistika pidamine. Kui ajalehest loeme, et metssiga tuleb pärast katkuepideemiat metsadesse jõuliselt tagasi, siis meie kandis seda küll veel väita ei saa. Selle tõttu on ka selle uluki küttimistulemused suhteliselt tagasihoidlikud. Aga Sven Mägi, kes meie seltsi jahilubade ja statistikaga tegelema pandud, edastas metssea küttimise kohta blogile järgmised andmed: tulemusliku metsseajahi on uuel hooajal ära pidanud Gert Aavasalu, Jürgen Tamm, Margus Mäeorg, Urmas Pildre, Sergei Skljarenko ja Jüri Mesila. Heameelt teeb see, et kõik kütitud loomad on osutunud terveks, seega võime loota, et taudide aeg on meie kandis lõpu saanud.

Sokujahi hooaeg algas 1. juunil ja kohe saabus ka vägev kuumaperiood, mis pole senini vaibumise märke näidanud. Need, kes on sokku passimas käinud, teavad, et hommikul kella kuue paiku on sooja kusagil 22-24 kraadi ringis ja õhtusel passimisajal umbes 26-28 kraadi. Boonuseks veel üksikud sääsed-kihulased ja loomulikult igas kaliibris parmud. Nii rasket sokujahi aega ei mäleta isegi vanemad jahimehed mitte. Ometi on meil kangeid kütte, kes vaatamata eelpool kirjeldatule on leidnud endas jõudu ja tahtmist sokujahti pidada.

Esimene sokk, kes langes Jürgen Tamme käe läbi, omas erilise kujuga sarvepaari. Jahimeeste keeles äbarik, aga taaskord omapärane trofee.

Foto: Jürgen Tamm











Sel hooajal on sokud tabanud Jürgen Tamm 3 isendit, Rain Mesila 2, Andre Pildre, Bert Lepik ja Kerli Mägi.

Toivo Vaik sattus varahommikusel sokupassimisel põdravissit jälgima, etendus kestis pea tund aega. Justkui oleks olnud pealtvaatajaks vissivõistlustel, kus oli kohe mitu vooru.

Algas kõik hommikul kella veerand kuue paiku, mil esimeseks tegevuseks oli soolalimpsimine


Et asi väga soolaseks ei kipuks, näriti vahepeal sarapuuvõsa

Vissivõistluse lõpetas trikoovoor, milleks tuli esineda jahipukist umbes 20 meetri kaugusel. Oli ilus põdraneiu, selle etenduse kohta ei ole mitte midagi muud öelda.
Fotod: Toivo Vaik

Aga jahihooaeg jätkub ja ilmselgelt langeb saakloomi veel. Blogi igatahes ootab nii teateid kui fotosid õnnestunud jahiretketest! Jõudu kõigile!