25.9.22

Jahipäev, mis algas kingitusega

Ei ole just sage nähtus kui jahikülaline astub varahommikul majja kingitus kaenlas. Just nii eilsel hommikul kella poole kuue ajal juhtus. Külla olid tulnud meie kauaaegsed fännid Rene Järvmägi ja Joel Potman Järvamaalt. Justkui soolaleivapeole, uhke rukkililledega kaunistatud taies kaasas. Joel oli sel korral nii tagasihoidlik, et pani kingituse tuppa pingile ja astus sõnagi lausumata õuepimedusse. Nii et hetke tabamiseks oli võimalik pildistada vaid äsja saadud uhket valgustit.

Nüüd algab jahimeestel arutelu, milline koht jahilossis oleks uhket kingitust kandma väärt


Kuna asju arutades hakkas taevaveer juba heledamaks kiskuma, siis polnud aega pikemalt jutelda, vaid autodele aur takka ja hiilimispaikadesse. Veel enne kui loomad ilmusid, algas päikesetõus.
Fotod: Toivo Vaik

Ka sel hommikul oli jahiõnne. Aga seekord tuli asi välja nii, et jahikülaline peibutas hoopis oma jäägrile saagi ette. Rene tegi metsas nii hirvepulli kui põdrapulli peibutushääli, õnge läksid mõlemad loomad, aga põder oli innukam ning langes saagiks. Hievepull liigutas küll läheduses sarapuuvõsa, kuid oskas paraku ise varju jääda.

Rene arvas pärast ise, et peibutamise häälte tegemine on raske ja väsitab ikka ära küll.

Arne Saagpakk saigi saagi tehtud ja jäi jahikülalise tegevusega rahule

Kus saaki, seal tirimine...
Fotod: Kristel Hani

Ei läinudki pikalt kui peale põdra langemist tuli sidemasinasse teade, et metssea on küttinud Neeme Õige. Ilus ja priske põssa!
Foto: Rain Mesila







Ehkki hommik võttis üha võimust, oskas Tiit Mägi veel ühe omapärase trofee metsast leida ja saagiks teha. Ilmselgelt oli see pull jõudnud oma elu jooksul palju isasele ette nähtud kohustusi toime panna ja oli aeg täpsele kütile ette sattuda. 

Foto: Tiit Mägi

Juba ilmus telefoni uus saagipilt. Kes siis ikka muu kui meie selle aasta staarkütt Rain Mesila. Ehkki esmapilgul tundus telefonis, et kogemata on saagiks saanud šoti mägiveis, tekkis pilti suuremaks venitades arusaam, et tegemist on siiski põdraga.
Foto: Neeme Õige

Sellega laupäevane jahipäev lõppeski. Saagijärgsest ühiskogunemisest asja ei saanudki, sest osa mehi jäi saagiga tegelema ja teine grupp setskonnast asus ette valmistama jahimeeste etteastet valla üritusel Maal elamise päev Kärla pargis. Aga sellest pikemalt juba järgmises loos.

Teada on anda ka seda, et esimene ajujaht algab kogunemisega jahilossis 1.oktoobril  kell 8.30. Küttida on kõiki liiki hirved, metssead ja põdrad. Kui on keegi, kes soovib enne ajujahti osaleda varahommikuses hiilimisjahis, see võtku eelnevalt ühendust Arnega. Niipalju veel, et me ei küti hiilimisest PÕDRAPULLI, sest seda ulukit on veel lubatud küttida vaid üks isend. Jätame võimaluse osavale ajukütile.

AGA MIS SIIS MUUD KUI KOHTUME ESIMESEL AJUJAHIL!