17.9.22

Ühisjahi hooaeg algaski mürgliga. Ilma jutumärkideta.

Juba enne kella poolt kuut hommikul oli Kuuse külas Hirve kinnistul asuva Kärla jahilossi hoovil lärmakas. Kogunenud oli niipalju rahvast, et autole oli raske isegi parkimiskohta leida. 

Nii algaski Kärla jahimeestel ühisjahtide periood 2022/2023.
Foto: Kristel Hani

Kohalikele sekundeerisid jahikülalised ja loomulikult said uusi tutvusi luua omavahel ka mõningad verejälje ajamise oskusega jahikoerad. Igaks juhuks. Iseküsimus see, kas neile ka tööd anda oli.

Jahihommikune ohutusealane epistel ette loetud, info küttimise korra kohta teadmiseks võetud, jahinimekirjas allkirjaga etteloetust arusaamine kinnitatud ja sõit varitsuspaikadesse võis alata.

Juba eelmisel õhtul tegi üks meie jahikülaline hirveluuret ja sai sealjuures vapustava elamuse Saaremaa looduse ilust. 

Foto: Andreas Kuusik

Nagu elu näitas, oli luurest kasu, sest Andreas Kuusik tegi käe valgeks koguni kahe hirve küttimisega.
Foto: Kristel Hani

Jahikülalist jäägrina saatnud Kristel, kes on üks meie täpsema käega naiskütte, rääkis, kuidas äkki ette tulnud hirvepaari nähes tal adrenaliin kohinal verre voolas. Hoopis rohkem kui siis, mil endale uluk ette satub. Seekord jäi külaline oma jäägriga igati rahule.

Kuid ega meie omadki kehvemad polnud. Hirvepaari (pull ja lehm) võttis rajalt maha ka selle hooaja senine esikütt Rain Mesila. Tundub, nagu meest kohe kisub sinna, kus uluk liigub, sest eelmise õhtu saak metssea näol polnud tal veel õieti mahagi jahtunud.

Raini kütitud pullile saab anda oma sarvepaari tõttu kindla esiäbariku tiitli. Mitte sellepärast, et sarv oleks murdunud, vaid üks pool oli mingil põhjusel arenenud erilise kõverikuna.
Foto: Taivo Villak

Et jahipidamise mõistes ükski jahimees vanaks ei jää, seda tõestas järjekordselt Endel Heinla, kes võttis rajalt maha hirvevasika. Ei ole meest maha jätnud ei selge silm ega täpne käsi.
Foto: Tiit Mägi

Hirveküti tiitlit kaitses ka Madis Mets. Osav mees, kellele tihti ulukid juurde jooksevad ja seejärel saak ka  tehtud saab.
Pildi edastas Madis Mets

Alanud hooaja esimene põdrakütt on Neeme Sinimeri. Tubli küti ja igat masti ürituste eestvedajana-korraldajana on ta seltsi üks aktiivsemaid liikmeid.
Foto: Neeme Õige

Sellel pildil on esimese ühisjahi sõna otseses mõtte kõige hinnalisem saak. Aarne Mesila trofeede arsenal täienes üsna silmapaistva eksemplariga.
Foto: Tiit Mägi

Selline siis see esimene üritus meil ka sai. Saagiks seitse hirve ja üks põder. Ei ole küll võrreldav kunagiste rekordpäevadega, kuid arvata on, et sel jahipäeval Diana meist väga kaugel ei olnud. Täname ka jahti juhatanud Arne Saagpakku professionaalse töö eest ja mis muud kui uue kohtumseni 24. septembril kell 5.30

Koduteed jäi saatma vikerkaarepaar, milles üks oli alla- ja teine ülespidi.
Foto: Rain Mesila

KOHTUME JAHIL!