10.9.22

Mõtisklusi enne suurt "mürglit"

Mida aeg edasi, seda kärarikkamaks metsades, heinamaadel ja soodes läheb. Kui siiani võis kuulda aegajalt vaid üksikut püssipauku, siis mida aeg edasi, seda akttiivsemaks jahimaadel töö muutub. Esimeseks ühisjahiks ehk siis hiilimis-varitsusjahiks koguneme 17. septembril kell 5.20. Et asi läheks varahommikul ladusamalt, võiks igaüks mõttes kaasa tuua ka paar kohta, kuhu ta varitsema minna soovib.

Teate, jahimehed, minge te ka õige p.....

Foto Rain Mesila rajakaamerast

Kuna jahiaasta algab ikkagi 1. märtsil, siis on osa jahimeestest saanud juba saaki ka. Vägeva tulemuse on teinud Rain Mesila (4 metssiga, 3 hirve ja 2 metskitse). Kuus saaklooma on küttinud Olav Etverk (3 metssiga, 2 hirve ja 1 metskits). Kuus metssiga on lasknud Riivo Mesila, neli Urmas Pildre, kolm ulukit Toivo Vaik (1 metssiga ja 2 metskitse), Martin Leedo (2 metssiga ja 1 metskits) ja Aarne Mesila (2 metssiga ja 1 hirv). Kaks saaki on teinud Jürgen Tamm (1 hirv ja 1 metssiga), Raimund Pugi (1 metssiga ja 1 metskits) ja Andre Pildre (1 metssiga ja 1 hirv). Teistel jahilkäinutel on kütitud üks uluk, kokku on sel hooajal käe valgeks saanud 20 jahimeest. Aastakohustusest on loo kirja panemise ajaks kütitud 29 metssiga, 10 metskitse ja 11 punahirve.

Mis on sel hooajal uut? Väga sujuvalt on läinud käima e-jahilubade süsteem läbi jahimeeste portaali Jahis. Ära on jäänud terve dokumendipaki kaasa vedamine, kõik olemasolev ja vajalik on leitav nutitelefonist, mis enamasti ikka taskus on. Jahises mahakantud jahiluba saab küttimistulemusele lisaks ka täpsed koordinaadid laskepaiga kohta, samuti saab seal teha ulukite loendust. Igatahes tänu selle nii vajaliku lahenduse koostajatele!

Mis muud kui jahile! Kes on ringi liikunud, see on ühtteist ka näinud-kuulnud juba. Olgu nendeks siis  kusagil tuhniv metssiga, rohtu näksiv metskits, võsastikus ohkiv põdrapull või lärmakalt jooksuaega alustanud punahirve pull oma maskuliinse möirgega.

Üks varahommikune kohtumine

Heal jahipüssi optikal on peale sihtimise veel üks lisafunktsioon: looduse või looma jälgimine parema käe nimetissõrme sirgeks jättes. Asendab täiega binoklit ja kütil üks aparaat vähem kaasas kanda.
Fotod: Arne Saagpakk

KOHTUMISENI JAHIL!