21.11.22

Esimene lumine jaht

Laupäeva hommikuks oli maa muutunud talviseks. Eks ulukidki on äkiliste ilmamuutuste tõttu äraootavas meeleolus, sest varahommikune jäljeluure mingeid erilisi liikumisi ei tuvastanud.

Loodus tegi end talvevärvi...

Foto: Toivo Vaik

Head jahimeeste haldjad, kes te jahte jälgite, võtke meie palveid kuulda ja saatke palju saaki.
Foto: Kristel Hani

Jahiohtuse manitsused ja saagisoovid teele saadetud, asuti jahipäeva kasutama. Millalgi selgus, et traditsioonilised kammimise kohad on end tühjaks jalutanud. Ilmselgelt on talv kohale jõudnud ja loomade asupaikades oma korrektuurid teinud.

Apollo on ärevil ja küsib oma perenaiselt Ivelt nõu.

Juhtuski nii, et otsiti siit ja sealt, ent ajujahtide ainsaks saagiks jäid vaid leidsarved. Tekkis arutelu, et millal meil eelmine tühi ajupäev oli. Kes arvas, et viis, või seitse, kes kümme aastat tagasi, kes teadis täpselt, et 2014. aasta jõulueelne ajupäev. Mine tee täpselt kindlaks, milline see õige arvamus oli.

                Nii Rain kui Tiit lepivad sellega, mida metsal neile pakkuda oli.


Ometi ei läinud nii, et pilt kütist ja tema saagist tegemata jäi. Jahilossi juurde jõudes sai rippumast maha võetud metssiga, mille hommikusest hiilimisjahist tõi kaasa Madis Mets.

Madise kinnitusel jäi neid sinna veel terve kari. Ülejäänud panid paugu peale lihtsalt plehku.
Fotod: Toivo Vaik

Aga jahimehe lootus ei kustu enne kui lõpeb jahihooaeg. Tore on tänast teemat lõpetada ühe tõsise staažika jahimehe Janis Niidi sõnadega: "Mida siin kurta, sest vaadake milline ilus talvepäev oli, missugune vahva seltskond koos ja veel see päevläbi kestnud jahimelu koos lõputu huumoriga värskes õhus. Just selle kõige pärast ma igal ühisjahi hommikul end välja ajangi..."

Aga järgmised päevakäsud jälle 26.novembri hommikul kell 9. Hiilimisjahi tingimused jätkuvalt samad. Jahti juhib Arne. Lisainformatsiooniks loe ka eelmine lugu üle.

KOHTUME JAHIL!