20.2.24

Üks vähem kui sada.

 Head naabrid on alati teretulnud. Nii otsustati korraldada koos RMK jahimajandiga üheskoos piirideülene metsseajaht Põlenu metsas, mis asub kahe naabri piirialal. Ala on väga suur ja soine ning abi sellisest piirkonnast sigu välja peletada on vajalik. Jahti kutsuti lisaks ka külalisi mujalt ja teise piirinaabri Aste seltsi jahimehi. Kokku tuli päris arvestatav hulk rahvast. Tänase loo pealkiri ei viita mitte suurele saagihulgale, vaid sellele, et jahi alustamisel sai nimekirja 99 osalist.

Oli juba ette teada, et meie kodumaja ümbrus nii suurt rahvahulka vastu võtta ei suuda ja seetõttu sai kogunemiskohaks kavandatud Kõrkküla töökoja hoov. Rahvast muudkui tuli ja tuli...


Et asi laabuks, sai jahti juhatama kaks pealikku: Kärla mees Arne Saagpakk juhtis koeramehi ja RMK poole pealt Uno Vait tegeles küttidega.

Külaliste hulgas oli ka EJS president Margus Puust, kes pidas lühikese tervituskõne. Pildil paremal seisavad jahitrofeede ekspert Jaan Ärmus ja SJS tegevjuht Ive Kuningas.

Püüa, kuidas tahad, kogu rivi täies pikkuses pole võimalik telefonikaamerasse saada.

Koerad sees ja üsna pea läks ka laskmiseks. Kuna piirkond oli väga suur, siis oli raskusi ka raadioside pidamisega. Pildile õnnestus saada kuldi tabanud Peep Kuus.

Kogu see mürgel kestis neli tundi ja selle tagajärjel langes saagiks 13 metssiga. Nüüd on paras aega ja koht panna siia kirja ka kõik teised kütid, kes ühe või mitme suurepärase saagi tabajateks olid. 

Helges Talinurm Kärla JS külaline, Rando Sai ja Urmas Kruusmägi Aste JS, Aarne Mesila, Madis Mets ja Priit Kuus Kärla JS ning Jaan Jensen ja Jaanus Erimäe Kärla JS külalistena.

Ürituse lõpetamiseks koguneti RMK jahimeeste puhkekohta. Seal sai maitsta kuuma jäägrisuppi ning juua kohvi ja näksida kooki. Samas toimus ka vilgas muljetamine.

 
Üksteise järel saavad tulemused ritta. Jahipealikud peavad arvestust.

Kus häda kõige suurem, seal Niva kõige lähem. Peebu saak reisis kohale pakiruumis.


Traditsioonide kohaselt autasustab Uno Vait tublisid kütte. Aumärki on vastu võtmas Aarne Mesila ja Priit Kuus.
Lõkke ääres muljetades sai ka ninad soojaks...

Kristel pani oma pildi pealkirjaks Kärla muhedad. Suurepäraselt korraldatud ja saagirikas päev pani vanad jahimehed muhelema igatahes.

Nagu ka varem on juhtunud, siis tublide koertega külaliste tõttu on jahinädala lõpp veninud kahepäevaseks. Kes see ikka hakkab mere taha sõitma ühepäevast jahti pidama. Kärla meeste tarbeks sai pandud messengeri üleskutse teha üks väiksema gabariidiga ajamine pühapäeval veel. Sai peetud nõu, kuhu minna, et olla kindla peale mehed!

Kolm pead on ikka kolm pead. Arutelu tulemus viis seltskonna algul Mudajärve juurde ja pärast Hallivälja taha. Tulemusest selgus, et mõttel oli jumet.

Paneme aga nimed kirja!

Ja saaki tuli. Pildile õnnestus saada täpse käega kütt Tiit Kuus...

...ja üks meie kõvem metsas tuuritav külaliskoeramees ja kütt Helges Talinurm.

Seekord mahtus Nivasse juba 3 kärssnina. Lisaks eelpoolnimetatutele veel Tarmo Sokolovi saak. Neljanda metssea küttis Priit Kuus.

Tagasi jahimajas. Väike kokkuvõtte tegemine ja külaliste teelesaatmine.






Jahiõnne ikooniks saanud lambi all soovisid tulevasteks hooaegadeks jahiõnne teha RMK poolt medaliga autasustatud Helges ja meie seltsi kõikide ürituste tulihing Kristel. Kuidas jätta see pilt tegemata, sest mõlemal on sel hooajal õnne olnud kuhjaga. See peab ju ka edaspidi jätkuma!

Nende päevade fotod klõpsisid Kristel Hani ja Toivo Vaik.

Selline meie jahihooaeg 2023/2024 sai. Loodame põllu- ja metsameestelt saada kiitust, sest kõikide suursõraliste, kes neile kahjustusi tekitavad, arvukus sai ette nähtud piirides ja pisut enamgi korrigeeritud. Nagu oleme oma silmaga veendunud, jäi metsas tasakaal püsima ja üsna pea on ilmale tulemas uus põlvkond pisikesi. Selleks on metsades vajalik rahu ja vaikus. Just see aeg nüüd kehtima hakkabki. Jahimehed, mets vajab head lisasööta ja soolakud värskelt laadimist!

Uue jahihooaja tervitamiseks toimub meie traditsiooniline pidu 15. märtsil algusega kell 19 Marta-Lovise puhkekülas. Osavõtuks ja bussikoha broneerimiseks registreerida end Arne juures.

KOHTUME SUUREL PEOL!