20.1.13

Kütiti kaks hirvepulli, järgmine ühisjaht 26. jaanuaril

19. jaanuari jaht oli väga edukas. Kas sellepärast, et jahimehed hommikul  -18 kraadiga välja tulid? Kes tuli ise, keda tuli kodust sooja ahju tagant välja meelitada, ometi osales sel pakaselisel päeval jahis 15 meest.

Jahijumalanna Diana näitas taas meile mitut hirvepulli karja ja andis võimaluse kaks sarvilist ära küttida. Täpse käega mehed olid seekord Arne Saagpakk ja Bert Aavasalu. Suurteks abilisteks olid meile külalisjahimees Jüri Murel ja tema koer Bingo.

Järgmiseks ühisjahiks koguneme 26. jaanuaril kell 9 paiku Kärla tankla juurde. Kütime hirvepulli, metssiga, hunti ja rebast. Hirve tabamiseks ühisjahil on sel päeval meil viimane võimalus.


Selle päeva tipptegijad (vasakult): Arne Saagpakk, Bert Aavasalu ja Jüri Murel koos Bingoga

14 külmatrotsijat meest ja laika pildil + kaadri taga fotograaf Kristjan

Kuule, peremees, ka seal üleval tundub kedagi olevat...
Fotod: Kristjan Teär

Kirjeldus jahifoorumist:
Taaskord oli väga vahva jahipäev. Hommikul varitsusest tabati vasakpoolne hirvepull ja pärast seda tegime veel 2 aju.
Esimesest ajust tabati teine pull. Läksime Jüriga metsa, tema noor koer jõudis 5 minutit otsida ja juba oli ta jälje üles saanud ning hirve ajamas. Haukus hirve umbes 10 minutit ja siis tuli meid otsima ning kui koer nägi, et oleme tulemas pani ta kohe jooksuga tagasi ja alustas uuesti hirve piiramist. Lõpuks ajas koer hirvepulli väga kenasti kütile ette. Suurepärane töö noore koera poolt! Ta oli teist korda üksi jahil ja oli oma ülesannete kõrgusel! Väga meeleolukas aju minusugusele noorele jahimehele.
Teisest ajust me küll midagi ei tabanud, aga meeleolukas oli see aju siiski. Koer ajas taas sigu, aga kuna need liinist üle läksid, siis jättis koer need loomad rahule ja asus uusi otsima. Sigu ta rohkem ei leidnud, aga siiski märkas ta puu otsas nugist. Haukus nugist samuti väga visalt, aga kahjuks siis kui me sinna jõudsime oli too juba jooksu pannud. Bingo tegi väga tublit tööd ja on kenasti aru saanud, et nüüd kui isa tal pensile jäi, peab ta ise töö tegemise enda peale võtma!
Nagu ma mainisin oli väga meeleolukas jaht ja jääb kauaks meelde. Suured tänusõnad Jürile ja tema koerale Bingole!