28.1.13

Maahommiku saade jahiteemaline

26. jaanuari hommikul, kui paljud meist hirvejahil olid, näitas ETV saadet Maahommik, mis sel korral oli tervenisti jahiteemaline. Siinkohal võimalik saadet kordusena vaadata.


ETV: "Jõgevamaal Saare vallas arvatakse, et üks tõeline mees on ka jahimees ja nii kuulub kohalikku Kullavere jahiseltsi koguni 140 meest. Praegu on karusloomade küttimise kõrghooaeg. Et karusnahad pole viimasel ajal kuigi soositud, pole ka jahimeestel suuremat huvi neid küttida. Kogenud jahi- ja loodusemees Vahur Sepp aga arvab, et asjalood on muutumas, sest karusnahku ostetakse jälle kokku.
Käime koos jahimeestega karusloomadele seatud lõkse vaatamas ja uurime, millist lisasöötmist ulukid praegu vajavad.

Samuti võtame jutuks Riigikogusse lugemisele saadetud uue jahiseaduse, mis paraku jätab ikkagi lahendamata väikemaaomanike ja jahimeeste vahelised suhted.
Saame teada, millist tõugu koeri jahilkäimiseks kasutatakse ja kuidas neid Mustametsa jahikoolis treenitakse. Ja kuidas külmetusega hakkama saada, annab nõu taimetark Katrin Luke."

Saade oli eetris 26. jaanuaril kell 10.00, kordus oli E kell 11.55 ja tuleb K kell 15.15. Saatejuht on Madis Kimmel, toimetajad Silvia Karro ja Jana Rand, režissöör Priit Hummel, assistent Katrin Tõnts, produtsent Ruth Heinmaa.