27.1.13

Hirvejahil joon all

Selle hooaja hirvejahile võib kriipsu alla tõmmata. Ehkki hirvi meil jätkub, saime siiski nende arvukust olulisel määral vähendada. 

Jahimeeste arvates võiks hirvejaht kesta kauem, alata suvel paar nädalat varem ja kesta veebruari lõpuni. Vähemalt neis paigus, kus hirvepopulatsioon suurem, nagu seda on Saaremaa. Ent pelgalt jahimeeste arvamuse pärast seda olukorda ei muudeta, siin peavad oma sõna ütlema poliitikud, kes seadusi teevad. Poliitikutele peaks aga survet avaldama üleriigiline jahindusorganisatsioon ehk Eesti Jahimeeste Selts. Neile peame aga meie, jahimehed ja ehk ka maaomanikud, oma ettepanekud tegema. Võib-olla üritaks äkki?

Aga kui rääkida veel viimasest ühisjahi päevast 26. jaanuaril, siis võib ka selle edukaks lugeda. Meie saagiks langes noor hirvepull, kelle võttis täpse lasuga rajalt maha Peep Kuus

Siinkohal on paslik tänada ka kõiki neid, kes teevad ajujahis ajajana rasket tööd, kuid kellel ei ole võimalust panna end proovile kütiliinil. Ehkki jahisaagi jagamisel oleme ajajaid alati pidanud küttidega võrdseteks. Aitäh kõigile ajajatele ja jääb soovida vaid seda, et neist kord täpse käe ja terava silmaga kütid saavad.

Peep: "Kaval loom oli, kohe aju algul jooksis tagasi. Aga kuna olin õigele kohale passima sattunud, ei saanud ju ometi juhust kasutamata jätta ega näppu päästiku peal paigal hoida."


Peep oma saagiga
Foto: Kristjan Teär