4.10.14

Järgmine jahipäev 11.10.2014

Tänane päev ei olnud küll tippudega võrreldav, ent läks korda igatahes. Hommikul esimesest ajust tuli metssigu ühest kohast niipalju välja, et lähedalseisjate sõnul seal eelnevalt terve metsaalune piiksus. Taas tõestas end meie noor jahimees Tiit Kuus, kes suutis sellest seahulgast kiirete liigutuste abil välja valida ja ära küttida kaks sobivat isendit. Ülejäänud notsudele ajasid paugud suure hirmu nahka küll. Kuna jaht toimus meie ja naabrite maa piiril, siis lidusid augustamata sigudikud kibekähku naabrite maadele. Metssiga on tark uluk, küll tema teab, kus kandis turvalisem elada on.

Tubli jahimehe Tiidu tore saak

Edasi tuli paar tühja aju, keegi nägi põtra, keegi siga, keegi hirve. Küttimiseks sobivat juhust ei avanenud. Kuni Kalle Voog otsustas ohverdada poole oma padrunisalve sisust lagendikule jooksnud põdra tabamiseks. Ka seekord oli ulukil paugutamisest nii suur kiirus peal, et põgenenud looma ei õnnestunudki kohe leida. Appi toodi Sveni taksikoer, kes teadis täpselt, kust kütitud ulukit otsida. ATV abil sai saak ka lõpuks metsast välja toodud.

Kalle ajas oma jahiloos sõpradele niipalju udu, et isegi kaamera sai sellest udutamisest aru
Fotod: Toivo Vaik

JÄRGMINE AJUJAHI PÄEV ON 11.10. 2014 KOGUNEMISEGA KELL 9.00. Enne ajujahti on varahommikul unetutel jahimeestel võimalik pidada hiilimis-varitsusjahti. Kes sellel osaleda soovib, peab nädala jooksul võtma kindlasti ühendust seltsi esimehega.