26.9.15

Oli edukas jahipäev! Esimene ajujaht 3. oktoobril.

Kaunis sügisilm ja tähistaevas ajasid taas jalule hulga unetuid jahimehi. Juba pimedas kogunemise ajal oli kuulda maskuliinseid hirvepullide möirgeid, neile sekundeerisid kiimas põdrapullid oma möhhitamisega. Jahipaikadesse laiali minnes sai häiritud üksik sokk, kes oma rahulolematusest valjuhäälse röökimisega märku andis ja päikesetõusueelset hommikuvaikust lõhestas. Kusagil oli keegi metssigadele suure hirmu nahka ajanud, nemad jooksid pelgupaika otsides Kristjani fotoobjektiivi ette. Võimas "kaameratoru" võttis loomad küll pilti, ent püssioptika jaoks oli maa natuke liiga pikk.

"Mis inimesed need küll on, kes ei märka isegi laupäeva hommikul kella viie-kuue vahel magada ja segavad ohjeldamatult meie seaelu."

Ent päeva edenedes tulid ka tulemused. Meie selleaastase põdrajahi hooaja avas Jaanus Saarem, kes võttis oma täpse lasuga rajalt maha kopsaka põdrapulli. Hea enne järgmise laupäeva ajujahiks, mil võib juba kõiki põtru kõmmutada!

"Algul arvasin, et kukkus suurest ehmatusest vastu kändu surnuks," jäi Jaanus ise oma paugutamist kommenteerides tagasihoidlikuks

Kuid ei jäänud Jaanuse pauk ainukeseks. Madis Mets kohe ei saanud teisiti kui pidi taas teistele jahimeestele meelde tuletama, et ka tema on jahil! Saagiks hirvelehm. Et pilt igati kirju saaks ja kõik meie faunasse kuuluvad suurulukid ka esindatud oleksid, võttis Jüri Mesila kätte ja sättis saaginimekirja otsa ka kütitud metsseakesiku.

Põdravorst vajabki meeste arvates veidike pehmemat liha juurde
Fotod: Kristjan Teär

Arvuliselt jäi saak küll kesisemaks eelmisest ühisjahist, ent kaalult kohe kindlasti mitte.

Esimeseks ajujahiks koguneme 3.oktoobril kell 8. Alustame tööga, mis "imeb" paljudel meist ära vabad laupäevad kuni järgmise aasta veebruari lõpuni. Oma küttimiskohustuste täitmiseks soovime indu ja jõudu kõigile jahist osavõtjatele!


Suures küttimistuhinas palume mitte unustada üha mõnusamaks muutuvaid vanu jahimehejutte ning jõudu uue ja tänapäevase jahifolkloori tekitamisel!