14.12.15

Kas taome emised sajalisteks?

Sigade Aafika katkust jagu saamiseks leiutatakse üha uusi meetodeid. Nüüd on välja tuldud ideega iga kütitud emise eest pearaha maksma hakata. Aga kuhu jääb siis seni ulukite küttimise juures nii oluliseks peetud soolis-vanuseline tasakaal? Kas kult siis üldse enam põrsaste sigimise juures tegija pole ja kas neile katk enam külge ei hakkagi? Või koidab peagi aeg, kus metsad vaid katkukindlaid kulte täis on? Kes oskab neile küsimustele vastata?

Loe ja imesta!

http://www.postimees.ee/3435447/jahimehed-saavad-uuest-aastast-emise-kuttimise-eest-sada-eurot?utm_source=pm_fb&utm_medium=wallpost&utm_content=3435447&utm_campaign=fb_post

Vähe sellest, et me võime juba isegi kevadel lõpptiine või karja juhtiva piimapõrsastega emise maha nottida (ei nimeta sellist tegu küttimiseks), nüüd saab selle eest veel sajaka ka. Jahimehele preemiaks, mitte trahvi! Oo tempera, oo mores!

Sellel pildil ei ole midagi valesti. See emis langes saagiks siis kui oli emiste küttimise aeg. Ja kütt ise ei jahtinud sajaeurost rahatähte, vaid ulukit.
Foto: Toivo Vaik