6.1.19

Aasta algas kaheksahirvepäevaga

Uus aeg nõuab uusi tegusid! Just nii saabki selle aasta esimese ühisjahi päeva kohta öelda. Ehkki hirvi on kütitud Kärla maadelt juba 111 (blogija tagasihoidlik arvestus, mis ei pretendeeri absoluutsele täpsusele), on ilmselt meie jahilistel välja kujunenud profesionnalsus juba nii kõrge tasemega, et vahele jääb üha uusi ja uusi sõrakandjaid. Meeldetuletuseks niipalju, et miinimumkohustus oli meil 89.
Kuna meie peamine eesmärk on jätkuv punahirve arvukuse vähendamine, saab viimasel hooaja  jahikuul keskendutud järelkasvu ehk noorloomade küttimisele. Nii ka eilset jahipäeva võetud sai ja seekord jäid hiigeltrofeed metsa. Mis aga ei tähenda seda, et kui mõni sobivat kasvu pullelajas püssi ette astub, siis lastakse tal rahulikult minema jalutada.

Selle päeva tegijateks ehk siis kütitud loomade autoriteks saab nimetada ja rohelisele alusele sättida järgmised jahimehed: Jürgen Tamm (2 isendit), Aarne Mesila (2), Neeme Õige (2, kusjuures ta oli kaasautoriks ka nimekaimu looma küttimisel, seega 3 tabamust), Neeme Sinimeri ja Peep Kuus.

Seekord sätime esimeseks päeva lõpul tehtud pildi, kus poseerivad koos kolm kõva tagijat igas mõttes
 

Edukale päevale pole vaja põhjust mujalt otsidagi, sest meil olid külalisjahimehed koos koertega abiks. Meile juba vana tuttav Jüri Murel ja esimest korda Mati Valk ja Gert Niisuke. Me kõik täname neid jahimehi ja nende tublisid jahikoeri!

Sellele pildil jäid Mati ja Gert koos oma vanema tegusa norrakaga. Noorem ja keevaverelisem oli ajude vaheliseks ajaks autosse kinni pandud.


Päev pakkus ka üksjagu jalutamist haavatud uluki jälitamise näol, kuid hea on see, et ükski tabamuse saanud looma metsa ei jäänud. Tore päev, kõik klappis.

Aarne Mesila oma hommikpoolel tabatud saakloomaga
Fotod: Toivo Vaik

Peep: "Läks teine oma kilomeetri veel enne kui hingepaugu anda sain. Aga tubli norrakas oli koguaeg abiks."
Foto: Kristel Hani

Selle aasta esimese jahipäeva nimekirja sai kantud 28 nime, mis oli ikka hooaja pikkust ja pühadejärgset aega arvestades ikka veel üsna tubli tulemus. Seega, jahiindu meil jätkub ja ilmselt jätkame kuni hooaja lõpuni.
Selleks koguneme 12. jaanuaril kell 9.

KOHTUME JAHIL!