12.1.19

Pika ninaga ei jäädud

Hommik algas tavapärase rivistusega, mille põnevaim osa oli loomulikult aasta viimase saagipäeva eest saadud toodangu jaotamine. Iga sel päeval osalenu sai koju viia priske noosi. Kuid samal ajal käis arutelu võimalike jahipaikade valikute üle nagu hommikuti ikka tavaks.
Läbi käis läbi ka teema, et hundijaht pole sel aastal erilist minekut näidanud, huvitav kas hunte pole või oskavad nad meie maadest eelmale hoida.

Järgnev lugu on aga südamest naermist väärt, sest kogu see melu toimus meil hommikul poole kümne paiku. Päeval saatis Jaanus Saarem blogisse oma rajakaamera pildid. Mis näitab, et umbes samal ajal kui me oma kogunemispaigas hunte taga rääkisime, olid nemad meist vaid linnulennult kilomeetri-poolteise kaugusel. Jaanus ise väidab, et tema kaamera kell näitab aega tegelikust ühe tunni varasemaks. Aga eks veendugu igaüks neid pilte vaadetes ise, kellega tegu olla võib.

Piltmõistatus: Leia pildilt hunt

Siin pole enam mõistatada midagi

Erievalt mõnest inimesest kaameral topeltnägemist ette ei tule
Pildid Jaanus Saaremi rajakaamerast

Jahipäev algas üsna nukralt ja tundus, et me oleme oma metsad hirvedest päris tühjaks kamminud. Korraks mõlkus mitmetes peades mõte hooaja esimesest tühjast päevast.
Ei lohutanud ka teise aju ajal kõlanud lask, mille kommentaaris teavitas kaaslasi Tiit Mägi, et rebane on maas. Aga jahisaak ikkagi!

Nii koheva karvastiku imetlemiseks on just praegu õige aeg
Foto saatis Tiit Mägi

Ent siiski mõjus rebase küttimine innustavalt ja juba järgmises ajus oli pullisadu, kes kõik korraga samas paigas ajust välja murda püüdisid. Hommikul jäi kokkulepe, et keskendutakse järelkasvu küttimisele. Kui satubki ette pull, siis tehakse saagiks kas medalist või kütitakse väärareng. Selliselt andis korralduse jahijuhataja Arne Saagpakk. Mees ise suutiski oma kümnepealisest pullikarjast tabada looma, kelle vasaku poole sarvel olid vaid silmaharu ja kroon. Kõik mis sinna vahele peaks käima, jäi olematuks.

Peale pauku andis Arne raadioeetrisse ehmatusega küll teate, et käige minu sõnade, mitte minu tegude järgi. Õnneks asi ikka nii hull polnud, sest looma sarvedel olid kindlad väärarengu tunnused
Foto: Kristel Hani


Veel on teada anda, et igale jahigrupile väljastatakse üks hirvevasika küttimise luba kui seda soovitakse. Nii et gruppide juhid, tormake! Sel hooajal on ka metskitsejahti jaanuari lõpuni pikendatud. Ka need load on saadaval.

Järgmiseks ühisjahiks koguneme 19.jaanuaril kell 9Külla on oodata tublisid jahikoeri ja nende peremehi! Seega, pingutame veel, finiš pole enam kaugel!!!

KOHTUME JAHIL!