4.12.22

Päevad muudkui lühenevad...jõulupühad lähenevad.

 Jahipäev nagu iga teinegi, ent mida nädal edasi, seda lühemaks jahtimise aeg jääb. Kolm aju vaevalt ja päev näitab juba tagumist otsa. Lohutuseks vaid asjaolu, et veel paar nädalat ja asi muutub tasapisi jälle valgema aja poole. Ent siiski on meil mõni vapper mees, kes oskab end hommikuhämaruses peita metsatukka, kuhu ulukid läheneda võivad. Nii tegi päeva valgenedes esimese hirvesaagi Madis Mets

Madis: no juhtusin vist õigesse kohta minema...


Kristel on meie jahilossi hea haldjas, keda näeb koguaeg majas siblimas ajal, mil jahimehed omi tarku asju lahti seletavad. Küll toimetab ta kohvimasina või pliidiplaadi juures, küll puhastab põrandat või nühib mõnda kahe silma vahele jäänud plekki seinalt ära. Et kõik ikka viimase peal puhas ja steriilne oleks. Lisaks on ta tegija kütiliinil või ajus ja kibe näpp jäädvustama põnevaid pilte meie jahipäevade hetketest. Kuidas me küll ilma temata hakkama saaksime!

Pildile jäi Kristel hetkel, mil ta oli juba jõudnud haarata delfrinuppude järele, et autol olevat saaklooma maha tõsta aidata.
Fotod:Toivo Vaik


Ajupäeva avasaagi tegi Aarne Mesila. Sealt kadakate vahelt ta oma looma tabaski.
Foto: Tiit Mägi














Elu esimest jahipäeva tegi kaasa noor Tsäki. Ta loodab suuresti oma perenaise Kerli peale, kellel juba üsna kopsakas kütikogemus omast käest võtta. Kust sa mujalt ikka teada saad, milline loom on metssiga, milline hirv või põder, milline aga tühipaljas rebane, keda suurulukijahis ei kütitagi.

Täpset küti kätt ja silma näitas ka Neeme Õige. Jõudis looma rajalt maha võtta vahetult enne kui see suurele maanteele jooksnud oleks.
Fotod: Toivo Vaik

Enne päeva vajumist sai ajajad sätitud veel ühe korra rivisse, ent seekordne vaev jäi saagi mõttes tasumata. Aga mis seal ikka, järgmised jahid veel ees!
Foto: Kristel Hani

Selline oli meie 3. detsembri jahipäev. Ilm kerges miinuses, peaaegu tuuletu, igati sobilik värskes õhus olemiseks. Ja küllap silmati ära ja jäeti meelde nii mõnigi kusagil kraavipervel või elektriliini all olev kaunis kuusepuu, mida sobiks jõuluks tuppa tuua. Jahimehed kuuse otsimise peale oma aega eraldi raiskama ju ei hakka.

Uus jahipäev koidab 10.detsembril. Hiilimisjahti korraldame meie vanade tavade järgi ja küttimiseks on sel hommikul hirved ja metssead. Jahilossi koguneme kell 9.

Meeldetuletuseks loe ka paar vanemat lugu läbi, siis saad teada, et päev algab kuidagi teisiti kui tavaliselt. Lisame veel seda, et seekord ootame jahile rohkesti kütte! Tulemas on suurem koertega jaht, milles löövad kaasa ka meie head sõbrad mandrimaalt.

KOHTUME JAHIL!