29.12.22

Läksime sajanda järele, tulime saja neljaga

Hommikusele kogunemisele oli kohale tulnud 24 jahilist ja 2 meie oma tublit koera. Kuna nädala sees oli üks hirv veel langenud, siis algas hommik 99-se hirvesaagiga. Järelikult pidi esimene kukkuv olema selle sügishooaja sajas hirv. Metssigu on lastud 87. Kuna juba varemgi on välja öeldud, et meie traditsioonid on raudkõvad, siis läks esimese ajuga täpselt nii nagu pidigi minema. Ajus jooksis karjas 15 hirve, kuid nad suundusid hoopis meie soovidele vastupidiselt üle lageda lennuvälja Sõmera küla poole ja seda me prognoosida ei osanud. Mis siis, seekord kavaldasid nad meid üle. Aga loomi nähtud oli ja eks see andis tegutsemisindu. Oriküla risti lähedalt tehtud ajust tuligi meie sajas ja selle autoriks oli Priit Kuus

Selleks ajaks kui pildistamiseks läks, oli sajas saak juba autosse ära peidetud. Priit ise arvas, et olgu ta seal pealegi ja nii jäi täpne kütt pildile üksinda.


Aga ega siis midagi, võtsime suuna Sõmera küla taha, kuhu lennuväljalt plehku pistnud suunduda võisid. Seal läks tõsiseks andmiseks. Saagi tegid Aarne Mesila, Andero Saimre ja Tiit Kuus. Viimane jõudis maha võtta isegi kaks isendit. Seega, sada neli oli õhtuks.

Aarne Mesila suurt ei koperda. Kui loom tuleb, siis enamasti ta ka maha jääb.
Fotod: Toivo Vaik

Andero ei saa just väga sageli ühisjahis osaleda, ent kui tuleb, siis on ta ka kõmmutaja mees.
Pildi saatis Andero ise

Ega siis Tiit vennast maha jääda saanud. Tuli ikka üle panna, seega oli kaks vaja võtta.
Foto: Toivo Vaik

Kes arvas, et sitt ilm ja tal oleks olnud võimalik osaleda, kuid ei viitsinud, kahetsegu. Ilm võib küll sitt olla, kuid mitte jahimehe jaoks. Aga neile, kellel töö või muud kohustused ei sega, anname sel aastal  veel ühe võimaluse. Ehk siis me koguneme Jahilossi homme, 30.detsembril kell 9.

KOHTUME JAHIL!