6.2.23

Mitmeotstarbeline jahipäev

Pühapäeva lõunast alates oli meil kavas läbi viia ruutloendus. Ilm ja olud olid ootamatult soodsas seisus ja seda ei võinud kasutamata jätta. Meie arutelu kuulasid pealt külalisjahimehed ja nii tekkis arvamus, et kuna inimesed on juba üle mere tulnud, siis miks mitte panna nad ööbima ja teha koos veel üks pisku hommikune jaht. Väike, kiire ja saagiga, nii see läks.

Raske töö tegija peab laskma enda kehal ja vaimul mõnusas hotellis korralikult välja puhata, siis tuleb saak kohe kindlasti.

Foto: Diana Pilme

Kogunemise algus päikesetõusul. Üsna pea oli koos oma veerandsajane jahiseltskond.
Foto: Kristel Hani

Töö kiire ja korralik. Tagiil ajas hirve ette ja Imre Bötker tegi saagiks.
Foto: Diana Pilme

Aga trofee on trofee, olgu ta milline tahes. Iga jahimees tunneb tehtud saagist rõõmu. Võtame vastu seda, mida jahijumalanna saadab. Järgmisel korral siis järgmised saagid.

Lühike jahipäev sai sellega tehtud ja edasi asuti ruutloendusele. Iga jahimees teab, millega tegu. Meie ruut asub Karujärve lähedal parajas padrikus ja sealt tuleb iga üksiku mistahes uluki jäljerada üles leida ruudu kõigilt külgedelt. Kirja tuleb panna nii ruutu sisenevad kui sealt väljuvad jäljed.
Ruudu noppis Google kaardilt välja Neeme Sinimeri

Nüüd on paslik välja tuua ka need nimed, kes selle tüütu eksperimendi läbi viisid. Need olid Kristel Hani, Arne Saagpakk, Ive Mägi, Jürgen Tamm, Priit Kuus, Madis Mets, Kaljo Lihulinn ja Bert Lepik. Teistele teadmiseks, et teie kord on järgmistel aastatel. Vaevanägemise eest ootas neid ka pisku preemia.

Siitkohast tuleb nüüd metsa pöörata...
Foto: Arne Saagpakk

Härmalõngas metsal on mingi seletamatu võlu. Siin-seal kostub juba ka sellistes toonides linnulaulu, mis annab aimu kevade lähenemisest. Vaja on vaid seda kõike osata näha ja kuulda.
Foto: Kristel Hani

Nüüd oleme jõudnud seisu, kus meil on kütitud 144 hirve ehk siis kohutsuse täitmisest lahutab meid vaid üksainus isend. Tundus algul küll uskumatu, et me sellega hakkama saame, kuid väga intensiivne ühisjaht rohkearvuliste osalejatega andis tulemuse. Loomulikult ei saa alahinnata ka kõiki neid, kes tundide kaupa passisid kõrgistmetel varitsusjahti pidades või hämaruses kusagil padrikutes hirvi hiilisid. Ka nende jahimeeste panus on märkimisväärselt suur. Ei saa ära jätta mainimata meie väsimatuid jahisõpru mandrimaalt ja nende suurepäraselt välja õpetatud jahikoeri ning meie enda koertega jahimehi, kes viitsivad nende treenimise ja hooldamisega vaeva näha. AITÄH KÕIGILE! 

Nüüd siis on asi nii kaugel, et me viime 11.veebruaril läbi ühe vägeva ühisjahtide hooaja lõpuürituse. Ootame osalema meie seniseid jahisõpru Läänemaalt, Pärnumaalt, Järvamaalt kuni Lääne-Virumaani välja. Ehkki kohustuse täitmiseks on vaja küttida vaid üks hirvepull, ei keela meid mitte keegi seda piiri ületada. Ka metssigade kohustus on juba ületatud. Aga anname pihta niipalju kui ette jääb. Selleks kõigile indu sellel päeval kohale tulema ja osalema! Koguneme taas päikesetõusul.

KOHTUME HOOAJA VIIMASEL ÜHISJAHIL!