25.2.23

No oli vägev seajaht! Tõesti oli!

Üks väga huvitav jahipäev seljataga. Tegevust jätkus, ehkki seltskond oli suhteliselt väike. Aga see-eest oli päev hoogne, kellelgi igav ei hakanud.

Hommik algas tõdemusega, et Toivo sööda taha oli läinud 3-4 pealine kari ja jäljeluure näitas, et sinna nad jäänud olidki. Esimene aju sai ka sinna ära seatud. Aga võta näpust, selleks ajaks kui kütid kohale jõudsid, oli jälgedest näha, et kari oli alast välja kõndinud. Nojah, ei mingit aju, kabla kokku ja minekut. Kusagilt kostus arvamus, et küllap söödaplatsi pidaja, pagan, jõudis oma sigadele ette helistada. Nali naljaks, aga minek oli nüüd Hallivälja kanti raba taha.

Hallivälja taga rabas aga oli veel huvitavam, sest sealt väljus mitmest paigust sõdurimundris ja relvastatud kaitseliitlasi. Selgus, et samas kohas pidasid nemad oma orienteerumisõppust. Kohapeal sai kokku lepitud, et me üksteise tegemisi ei sega. Aga vaatamata üsna tulisele ajule nähti vaid erinevates kaliibrites hirvi ja sinnapaika see seasaagi saamine jäigi.

Edasine käik viis Jahilossi lõunat pidama. Kuum supp on varemgi meestele tulevase saagi mõttes positiivselt mõjunud. Nii läks ka seekord ja peale sööki alles õige jahimürgel algas!

Huntlock näitas juba pikemat aega, et Zera tiirutas väga väikeses alas, ilmselt hoidis ta siga kinni. Roman Uibo läks oma truu abilise suunas ja nii see esimene saak tehtud sai.

Foto: Roman Uibo

Tubli kütt Roman pandi koos Zeraga poseerima ajal, mil nooremad mehed saaki metsast välja tirisid.
Foto: Kristel Hani

Aga jäljed näitasid, et suurem seakari oli liikvel kõrvalkvartalis. Ega muud kui ümberpöörd ja küttidel nüüd tuul selja asemel näkku! Üsna pea oli kuulda ka päris korralikku ja tõsist haukumist.

Bekaari ajas sea just sinna, kuhu vaja oli. Käitus ilusasti tubli jahikoera kombel ja hoidis mõnemeetrist distantsi. Et jahimees saaks rahulikult regeerida. Peale pauku tegi korraks vehkat, aga siis tuli tagasi, et enda poolt küti ette aetud saagist rõõmu tunda.
Foto: Toivo Vaik

Kui sigudik oli kraavist välja tõmmatud, sai saaklooma tabanud Toivo Vaik ka pildile sätitud.
Foto: Olav Etverk

Ei läinudki pikalt kui kõlas järgmine pauk ja raadioeetrist saime teada, et kolmanda saagi oli teinud Neeme Õige. Aga kuna ühtegi kaamerameest käepärast polnud, oli kütt sunnitud tegema pildi saagist ja tublist koerast ennast paraku pildi taha jättes.

Mis? Tuleb sealt mõni veel?
Foto: Neeme Õige

Aga seegi polnud kõik. Veel läks paugutamiseks. Aga saagi koju viimisega läks veidi rohkem aega kui eelmistega. Esimese tabamuse tegi Tiit Kuus, talle sekundeeris mõne aja möödumisel  Janis Niit ja pika tagaajamise viis lõpule Priit Kuus. Vahel lihtsalt läheb nii ja teha pole midagi. Aga päeva lõpuks oli maas neli siga, pole ju paha! 

Viimane saak jõudis metsast välja juba hämarduvas õhtus.
Foto: Kristel Hani!

Kui keegi nüüd kahetseb, et ei tulnud, siis võib jahipäeva korrata homme! Ikka kogumemisega kell 9!

METSSIGU ON METSAS VEEL!