15.9.13

Esimene ühisjaht oli edukas

Esimene ühisjaht oli tulemuslik, täpse käega kütiks osutus Priit Kuus, kes "tassis" oma saaklooma kogunemise ajaks jahiplatsile. Kütti assisteeris meie tegus Must Jahikass (pildil paremal pool pakul), kes on olnud kõikide meie ühisjahtide truu kaaslane juba aastaid.


Varajasel hommikutunnil vanaisaga koos kõrgistmel varitsenud Kristjan Teär meelitas enda juurde järjekordse põdrapulli.
Kalev Teär: "Nii kui Kristjan korra põdrahäält tegi, nii oli ta kohe metsast väljas. Tuli ilusasti umbes 150 meetri peale, keeras veel külje ette ka. Loendasin sarveharusid, sain 5:4. Kuna enne jahti leppisime kokku, et sarved peavad olema vähemalt 5:5, siis jätsin ta küttimata. Ilus loom, las kasvatab oma trofee veel uhkemaks."


Peale jahihommikut algas vilgas talgutöö. Trimmerdajate müristamine hirmutas mativõtmise sooviga kohaletulnud rongadki uuesti lendu.


"Heinateo" kõrval sai puurontidest ja okstest kokku pandud ka üks korralik lõke, mis süüdatakse päeval, mil õhutemperatuur kipub jahimeeste kõrvade kallale.


Ei võtnudki kaua, töö peale kulus vaid poolteist tundi. Üks kiilaspäine vaimuhiiglane olevat kunagi väitnud, et kollektiivis peitub jõud. Tänasel talguhommikul pidas see meie jahimeeste puhul täiesti paika. Talgutöö lõpetamise märgiks asetas viimase puurondi lõkkesse Neeme Õige. 


Fotod: Kristjan Teär

ÜKSKORD ME SÜÜTAME SELLE LÕKKE NIIKUINII!

SELTSI JUHATUS TÄNAB KÕIKI, KES FÜÜSILISTE PINGUTUSTEGA VÕI KAASAVÕETUD TEHNIKA ABIL KORRASTUSTÖÖDEL KAASA LÕID! 

JÄRGMISEKS ÜHISJAHIKS KOGUNEME 21. SEPTEMBRIL KELL 5.00. 
Teadaolevalt on siis täiskuu ja varajane kohaletulek igati asjakohane. KOHTUMISENI!