7.5.18

Jahimeeste talgupäevast

See on siis nüüd tehtud. Sai nauditud seltskonda, ilusat ilma ja loodust ning möödaminnes ka veidike töötatud. Kõik klappis.
Eesti Vabariigi seadusandlus näeb ette, et ükskõik, mis ulukitega metsas toimub, selle eest vastutab jahimees. Olgu siis loomi liiga vähe või palju, olgu nad haiged või terved, on nad silmailuks või teevad kellelegi kahju. Kõige eest seisku jahimees, vastutasuks annab riik õiguse oma jahipiirkonnas jahti pidada.

Sel aastal juhtus nii, et põdrad olid rüüstanud ühte meie jahipiirkonnas olevat männinoorendikku. RMK-ga saadi kokkulepe, et ostame uued taimed ja istutame need kannatada saanud langile maha. Taimed tarnis ja tööriistad andis kasutada maaomanik. Seltsi juhatuse üleskutsele tulla metsa istutama reageerisid 33 täisealist, 2 last ja 1 koer. Seega läks töö ludinal ja nüüd jääb vaid loota põtrade mõistlikkusele, et nad jahimeeste poolt istutatud metsa enam ei räsiks.

Rõõmsaid hetki sellest päevast jäädvustas Kristel Hani. Kaunist suve nautimist kõikidele jahimeestele ja nende peredele!

Taimed saabusid kohale. Olav Etverk viis läbi näitliku õppuse, et kõik metsaistutamisega ikka korralikult hakkama saaksid

"Tähelepanu, see siin on männitaim!"

Selliselt töötab metsaistutamise "masin"

Kohale saabunud rahvas võttis õppetundi väga tõsiselt ja ...

...seejärel hargneti raielangi servale

Selliselt siis töö käima läks ...

... kuni selgus, et kõik kavandatu saigi teoks.