22.11.21

Iga jahipäev on omamoodi mõnus...

Laupäeval kogunes ühisjahiks taas meie seltskonna tuumik. Ehkki parematel päevadel on hommikuti jahilisi rivis olnud kaks korda rohkem kui nüüd, ometi oldi väge täis ja kiputi metsa. Nii inimesed kui jahikoerad.

Mingi omapärane sümbioos: koos päevase valge aja kahanemisega jääb ka jahil osalejate arv tasapisi vähemaks. Tuleks juba lumi, see on alati uue elevuse toonud.


Ühtekuuluv trio Ive-Terri-Apollo, kes neid suudaks lahuta...
Fotod: Kristel Hani

Eriline elevus tuleb hinge siis kui aju ajal paugud juba käima hakkavad. Tulgu need siis aju eest, tagant või küljepealt. Väiksema arvu osalejatega ajujahis jääb tihti mõningaid "auke" nii ajus kui kütiliinil ja seda on ulukid varmad ära kasutama. Aga eks õnne peab ka olema. Seda nii kütil kui saakloomal!

Õnnelik seamees Kaljo Lihulinn. Täpne tabamus ja tore saak!
Foto: Kristel Hani

Kui Peep Kuus juhtub paugu teele saatma, siis üldjuhul on tulemus ka tagatud. Ei meenugi, et oleks kuidagi teistmoodi olnud.
Foto: Janis Niit

Veel ühel ulukil sel päeval ei vedanud. Esimese tabamuse andis Janek Kütt, kuid sellest paugust ei piisanud ning tööle asus Apollo. Peale mõningast tagaajamist ja küttide uuele liinile saatmist tuli ka tulemus.

Vaevalt said kütid end uues kohas laiali võtta kui haavatud loom Urmas Trei püssitoru ette jooksis. Kõige tähtsam on asja juures see, et tabamuse saanud loom leidmata ei jää! Tabajale tasuks uhke trofee, millel medalihõng juures. Ehkki madalal olev sügispäike küti pildil veidi tahaplaanile jättis, kerkib esile suurepärane sarvepaar.
Pildi saatis Urmas Trei

Üks meie ägedamaid taustajõude Ott Lõugas oli metssea padrikust väljakupatamisest kogu päeva nii suures elevuses, et "kasvatas" õhtuks endale ka kihvad ette.
Foto: Priit Kuus

Selline see päev siis sai. Õhtul jahimajas värskelt saabunud piprasinki mekkides ja kohvi peale rüübates oli, millest juttu puhuda. Kui telefonid jahiliste taskus poleks hakanud järjest nõudlikumalt helisema, siis mine tea, ehk istuks mõni veel praegugi jahimajas oodates järgmist töönädala jooksul kogunenud pingete mahalaadimise päeva. Just seda üks mõnus jahipäev teebki!

Järgmine võimalus enda välja elamiseks saabub 27. novenbril kogunemisega kell 9.
Kui keegi leiab võimaluse minna hommikul hiilima, siis teadmiseks, et nimekirja koostab Arne Saagpakk.
Hiilimisest kütime kõiki hirvi ja metssigu, põtradest on lasta üks pulk- või harksarvne pull ja üks vasikas.

KOHTUME JAHIL!