1.11.21

Jahiõnn võib olla küll eriline, kuid ka ise peab mees olema

Oktoobrikuu viimane jahpäev andis tõhusa saagi. Ilm oli igati jahimehele soodne, keskpäeval kiskus lausa suviseks. Eks seetõttu oli ka rahvast omajagu väljas ja tublid tulemused ei lasknud ennast üldse oodata. Varahommikusel ringil tegid tulemuse Taivo Villak (hirvepull), Madis Mets (hirvelehm) ja Janis Niit (metssiga). 

Taivole algas jahipäev medalihõngulise hirvepulliga. See pole lihtsalt õnn, sellise looma tabamiseks peab ikka SUUR õnn olema. Et medal tulekul, selles ei kahelnud ükski jahikaaslane.
Foto: Tiit Mägi

Oma varahommikust traditsiooni ei rikkunud ka Janis Niit, kes väisas "isiklikku sigalat" ja tõi sealt järjekordse kärssnina kaasa. Et Janis elab lisaks muule õnnele ka seaõnnega üheskoos, pole enam vist kellelegi uudiseks.

Küsimusele, et palju mehel laudas veel sigu järel on, tuli vastus, et seekordne on viimane. Peale väikest järelemõtlemist tuli üle huulte, et aga mine tea!
Foto: Urmas Trei

Kuna päeva algus oli ilus, otsustas seltskond üksmeelselt, et seekord külastatakse "sahvreid" kohe hommikusel ringil. Tavapäraselt oleme sinna läinud pealelõunat juhul kui päeva esimene pool kitsi olnud on. "Sahvrei" on peaaegu alati meile lohutust pakkunud. Ei olnud ta tühi nüüdki.

Tulemus oli jahmatav, sest paistis, et Taivo Villak tassib oma hommikust jahiõnne põues kaasas, sest vaadake pildilt, millega mees esimeses ajus hakkama sai!
Foto: Toivo Vaik

Mida talvepoole, seda rohkem esineb ka tühja tuule tallamist. Selle tõttu, et ulukeid on metsas juba vähem kui hooaja algul, hetkel on hirvekohustusest kütitud pool ja põtradest kolmveerand. Siis tuleb alla neelata ka saagita aju vaev ja muudkui edasi lasta. Otsustati aga teha lõunapaus, täis kõht on meil tavaliselt alati häid mõtteid toonud.

Saagilisa tõi meie keeles väljendatuna pigibaasi tagune täitsa ehtne veealadega džungel, kus ajajate kirumine jubeda maastiku üle kostus lausa kütiliinini välja. Vaev tasus ära, aju tagajärjel lisandus ühisesse jahipauna kaks hirvelehma, laskjateks Aarne Mesila ja Jüri Mesila. Oma panuse andis ka tubli Apollo, kes heleda kilkamisega kogu sellele trallile kaasa elas. Aga tulemus sai just selline nagu oodati!

Mesila õnnitleb Mesilat! Suurpäev kogu suguvõsale jahinduse mõttes! Kes inimesi tunneb, saab pealkirja mõttest paremini aru.
Foto: Arne Saagpakk

Seekord sai pildile pandud ka meie tubli ajumees Ott Lõugas, kes alati jõuab sinna, kus mistahes abi vajatakse. Kui mees juba tegutseb, siis võivad kõik ülejäänud rahulikult hinge tõmmata.
Foto: Toivo Vaik

Nagu eelpool olevast loost selgus, on meil umbes pool tööst veel ootel. Lõpptulemusele lähemale jõudmiseks koguneme 6. novembril kell 9. Kuna seekord on antud esimene talveaja järgne valgem hommik, siis on loota, et ka pikem hiilimisjahi aeg tulemuse toob. Seekordset ühisjahti juhib Aarne Mesila, kes koostab ka varahommikust osavõtjate nimekirja. Kes pole veel kirjas ja soovib hiilida-varitseda, võtku pealikuga ühendust.

KOHTUME JAHIL!