28.11.21

Sarviliste päev

Talve ootuses on hirved juba karjadesse kogunenud. Sarvekandjad omaette, emad-lapsed teisale. Ajujahis hakkabki nüüd nii olema, et kelle peale satud, sealt saaki tuleb. Siiski nähti paaril korral ka hirvelehma ja vasikat ning kord isegi kolmelist sarvedeta põdrakarja. Paari metskitse ja ikka veel uhkelt sarvi kandvat sokkugi näidati. Aga saagi mõttes oli hirvepulli päev. 

Täpse käega hirvekütid olid seekord Arne Saagpakk ja Neeme Õige. Mõlemale tasuks korralik trofee.

Arne: Tulid kahekesi koos paraja vilega ja see, kes naha augustamisest pääses, kandis veel uhkemaid sarvi!

Õnnelik kütt Neeme: uue püssi esimene saak!
Fotod: Kristel Hani

Kari kütte: just sinna ta kukkus ja nüüd on aeg nuputada, kuidas saak välja tassida.
Foto: Arne Saagpakk

Sellega siis seekordne saagipäev oma loojangusse jõudis. Aga arvestades jahil osalejate arvu, võib saagiga rahul olla. Loomulikult võiks alati rohkem olla, kuid sel päeval oli jahijumalanna just nii lahke kui oli.

Nüüd palume järgnevat teadet lugeda väga tähelepanelikult! 4.detsembril on tulemas suur koertega jaht ja koeri-jahimehi ootame nii meilt kui ka mandrimaalt. Seoses sellega ei tee me hommikust hiilimisjahti Hallivälja ümbruses ja Ahi taga. Need paigad kammime läbi koertega! Eks toimetame päeva jooksul mujalgi, kus hommikul kütid liikunud pole, aga need kaks siis kindlasti!
Suureks jahiks koguneme nagu ikka kell 9. Seekord vajame suuremat hulka kütte ja kellel vähegi võimalik, palume jahile tulla. 

Kes hiilima soovib minna, siis teadmiseks veel, et nimekirja koostab Arne Saagpakk. Hiilimisest samad loomad, mis eelmiselgi korral.

Ja loo lõpetuseks: ajad on muutunud meile soodsas suunas. See päkapiku poolt akna tagant tehtud foto näitab, kuidas me sel talvel ja edaspidigi oma jahipäevi lõpetame. Kuum kohv, päeva muljed ja analüüs, plaanid järgmiseks jahiks ja muidugi lõpmata hulk jahijutte... Seda kõike seinal oleva soojapuhuri mõnusa sahina saatel.
Päkapikku mängis Kristel Hani

KOHTUME SUUREL KOERTEGA JAHIL!