20.12.21

Jahiõnne jätkus ka pühapäevaks

Kõige entusiastlikumad meie hulgast tegid jahti ka pühapäeval. Hommik algas nii nagu varasemadki, jahimajja sõitis auto, mille haagisel kaks hirve. Otse loomulikult astus autost välja Taivo Villak, kes enda sõnul võttis tänahommikused "naabri farmist". Pildi küsimisel saime vastuse, et ega polnudki aega, sest saagiga tuli ju tegeleda! Tõsi, mis tõsi, siinkohal järjekordsed kiidusõnad meremehest täpsuskütile!

Aga kuna jahiseltskonna suurus oli tagasihoidlik, siis tuli võtta ette väiksemat sorti metsa-ajud. Tublile saagipäevale andsid värvi ka koertega järvakad, kes olid saarele ööbima jäänud. Seekord kavaldasid kütid ulukid kohe hommikul üle ja esimesest ajust langesid kaks hirve ja metskult.

Metsaasukate hulgas levis teave küttide paiknemise kohta veidi vääralt, ega muidu poleks koerte eest liduvad hirved jooksnud täpselt sinna, kus passis Priit Kuus. Paneme siinkohal kohe kaks pilti täpse käe ja silmaga kütist välja, sest mees seda väärib. Just tema tegi päevasaagiks veel kaks hirve.


Fotod: Kristiina Maria Lõoke

Aga ega koerad rahule jäänud, muudkui kippusid metsa tagasi. Järelikult oli seal kedagi veel. Üsna pea kostus lask, millele järgnes teade, et maas on kopsakas metssiga. Hiljem küll selgus, et notsu oli ühe koeraga veidi lahingutki pidanud, sest koeral oli haav, mille jätnud kuldikihvad. Aga ega ta sellest heitunud ja jooksis ajus edasi, haavatasaamine selgus alles peale jahti.

Kuldile sai saatuslikuks see, et tema sattus sinna, kus ootas Aarne Mesila. Mehe sõnul oli esmapilgul näha olukorda, kuidas kult seisis kraaviääres ja koer teda sabast kinni hoidis. Tark koer aga sai aru, millal kütt oli valmis paugutama ja alles siis lasi ta sea lahti.
Foto: Toivo Vaik

Lisaks järvakatele oli meile eelmise päeva külalistest jäänud kohale ka Andres Lillemäe. Olgu siia pandud pilt laupäevast, et ta saaks kodus tõestada, kus ta need päevad veetis.

Toivole igatahes tundus, et ilmselt ei sõida Andres veel koju isegi nüüd, sest loomi küttida on Kärla omadel veel üksjagu. Andres omakorda puistas südant, et ainuüksi selle imetoreda seltskonna pärast jääks, kui vaid võimalik oleks.
Foto: Tiit Mägi

Veidike sai väiksemates metsatukkades veel tiirutada, aga kuna külalistel oli aeg jalge alla võtta kodutee, siis tuli seda soovi austada ja päev sai tavalisest vareasema lõpu. Ent priske saak nelja hirve ja metssea näol oli hea päeva tunnuseks.

Rene Järvmägi tuli viimasest ajust välja ühe olulise leiuga ise seejuures kommenteerides, et meie kandi rahval on "Teeme ära" talgupäevadel vaja veel ühtteist ette võtta. Aga samas jälle: vajalik hoiatus kõigile, kes metsades liiguvad!

See pilt jäi ka viimaseks sel päeval, mis aju lõppedes tehtud sai. Mehed ja koerad autodesse ja minek!

Päeva lõpupilt sai tehtud jahimajas meie väsimatutest naistest, kes mehi pea igal jahipäeval rea peal hoiavad. Nii Kristel Hani kui Ive Mägi tunnevad kordaläinud jahipäevast samasugust rahulolu kui mehedki.
Fotod: Toivo Vaik

Siinkohal teadaanne neile, kes sel aastal veel ühisjahti pidada tahavad. Pühapäevaõhtuse seisuga on meil kütitud 110 hirve, järelikult minna on veel ja eks aegki lükkab takka. Selleks anname võimaluse veel 27. ja 29. detsembril kogunemisega mõlemal hommikul kell 9.30. Hiilimisvõimalus hirvele ja metsseale. Neid jahte juhib väsimatu Arne Saagpakk, tema peab ka osalejate nimekirju. Kel võimalik, tulgu kohale!

24-26. detsembril on metsades jõulurahu. Kütid liiguvad siis ringi ilma relvadeta ja autodes on prisked kogused mitmekesist nosimist kõikidele ulukiliikidele. Ka soolakuid tuleb vajadusel laadida, sest talv on käes, pakane tulekul ja loomad vajavad lisaks igapäevatoidule kosutuseks mineraale.

KAUNEID JÕULUPÜHI KÕIGILE!



UUTE KOHTUMISTENI JAHIRADADEL!