11.12.21

Täna jäi viiki 3:3

Taas üks uhke jahipäev seljataga. Algas see varahommikul kui hiilimisest võttis hirvepulli Tiit Kuus. Kuna seltskond ja kärsitud jahikoerad ihkasid juba metsa, läks saagi väljatoomisega nii kiireks, et pilt jäi tegemata. Ehkki blogi sai soovituse panna mõni varasem sama mehe tehtud saagipilt, jäi see peale pikka kaalutlemist siiski tegemata ja saagu siinkohal täpne kütt lihtsalt ära kiidetud!

Aga kiitust oli sel hommikul veelgi. Nimelt meie jahikülalised laususid palju toredaid sõnu meie jahimaja kohta. Saagu selle kinnituseks pilt siia üles pandud!

Vahva värk, nii arvasid tänased külalised.
Foto: Kristel Hani

Aga metsas algas koheselt paugutamine, sest koertebrigaad pani metsseakarja liikuma. Karja juhi võttis rajalt maha Taivo Villak. Kohe oli raadioeetris kuulda ka sõnum, et mingi juubel olevat käes. Eks vaatame siis milline!

Olav Etverk nimetab oma jahimassinat hellitavalt Kolliks. Ja mis kohapeal selgus? Kui kopsakas seaemand oli kasti ära pakitud, sai seltskond teada, et see oli 200. saakloom, mis selle rohelise töölooma turjal jahipaigast ära on veetud. Sel puhul said pildile sätitud nii juubelilooma kütt kui massina peremees.
Foto: Toivo Vaik

Ega tublid koerad lasknud ennast seakarja juhi hukkamisest häirida, vaid ajasid jätkuvalt taga pisiperet. Selle tulemusena saadi veel kaks noorlooma.

Meil on juba pikaajaline traditsioon, et kui jahil on külalisi, siis kindlasti peab keegi neist ka vähemalt ühe looma küttima. Sellega tegi algust Martin Viilma.

Veel üks notsuke jättis hinge ja sedakorda oli laskja-mees meie endi hulgast ehk raske töö tegi ära Arne Saagpakk.
Fotod: Kristel Hani

Seisult 3:1 metssigade kasuks peeti lõunapausi. Esimeses pealelõunases ajus sai loomade poolt meile väike tüng ka ära tehtud, mis muide käib asja juurde. Peale aju lõppemist ja püsside tühjaks laadimist nägid mõned mehed kaht päris kopsakate sarvepaaridega hirvepulli rahulikult selja tagant mööda jalutamas. Aga nagu juba öeldud, on selline asjade käik tavaline jahimeeste mängu ilu ja lahutamatu osa jahipäevast. Näha ilusat trofeelooma, mida pole sel hetkel võimalik rajalt maha võttagi!
Aga seda enam läks sagimiseks järgmises ajus, mis algas lähedal asuva küla koerte ägeda haukumisega. Eks jahimeeste tuuritamine lähikonnas ajas nad ärevile, pealegi oli päev peaaegu tuuletu ja kuuldavus oli inimestegi jaoks ülihea. Siiski jäid külakoerad täiesti vakka kui esimene pauk käinud oli.

Saagi tegi veel ka teine meie külalisjahimees. Õnnelik kütt seekord siis Andreas Kuusik.
Foto: Toivo Vaik

Seisuni 3:3 viis "mängu" lõpuks Tiit Mägi, kes küttis hirvevasika.
 
Kuna viimase looma tabamise lask oli külale veel lähemal kui eelmise oma, siis võib arvata, et selle küla koerad enam kuni jõuluni oma suud lahti teha ei julge.
Foto: Kristel Hani

Sellega oli jahipäev metsas mööda saanud, sest pööripäeva eel viimseni kokku kuivanud valge aeg hakkas juba enne nelja oma lõppemisest märku andma. Saak Kolli pardale ja Jahimajja!

Ei saanud see päev jääda praetud maksata, sest jahil oli seekord ka meie liikuva restoranköögi omanik Madis Mets, kes asus kohapeal toitlustusjuhi rolli. Peakokaks määras ta Kristel Hani ja gaasiseadme tehnilise korrasoleku eest vastutavaks Ott Lõugase. Praeguste gaasihindade juures tuleb hoolega jälgida, et mitte mingit immitsemist kusagil ei toimuks.
Foto: Toivo Vaik

Nii sai valmis roog, millele pani interneti abiga kahemõttelise nime kusagil kaugel viibiv Alar Aavasalu. Siinkohal saabki serveerida delikatessi nimega "MaksaMadis". Ja uskuge, see maitses oma nime vääriliselt!
Foto: Kristel Hani

Sellega oli see lahe päev läbi ja kõik hakkasid ootama järgmist. See toimubki juba 18.detsembril ja koguneme ikka tavalisel ajal.  Oodata on koertega külalisi. Teadmiseks veel niipalju, et KÕIK PÕDRAD ON KÜTITUD JA KES JAHIL ON, SEE VAADAKU PÕDRAVASIKAT NÄHES TEISELE POOLE! ÜHIJAHI PÄEVAKS ON AGA PÕDRAJAHI HOOAEG LÕPPENUD. Muus osas on varahommikuse hiilimisjahi tungimused samad. Küttida aga on sel päeval kõiki liiki metssead ja punahirved, jahijuhatajaks Arne Saagpakk.

KOHTUME JAHIL!