19.1.22

Hakkame vaikselt asju kokku tõmbama.

Hooaeg on olnud edukas, täidetud on põdra, metskitse ja punahirve laskekohustused. Küttida on veel metssigu, kuid see number on meile pandud nii ulmeline, et seda täita polegi võimalik. Sest metsades lihtsalt pole nii palju kärssninasid ja kui olekski, siis viimseni neid kätte saada pole ikka reaalne. 

Aga paneme siia eelmisel laupäeval toimunu kirjelduse, mille saatis Arne Saagpakk.

Meid kogunes koos ajajatega 19 meest-naist. Peale esimest aju tegi meile külastuse Keskkonnaamet, kes kontrollis dokumente ja ka kõigi tulirelvad vaadati üle – veenduti et kõik on tip top ja peale kontrollkäiku läksime igaüks oma teed.

Kokku jõudsime teha 6 aju, loomi oli igas ajus, aga õnne oli vähem, kuna hommikul leppisime kokku, et teeme saagiks võimalusel metssea, hirvevasika, või siis valitud pulli ja mitte igaühte. Selle tõttu sai päeva lõpu tulemuseks hirvevasikas ja täpse käega kütt, kes muu, kui Tiit Kuus.

 

Aga jahipäev oli vägev ja õhtu krooniks astusid läbi ka härrad Linnamäelt ja jagasid meiega oma Üru jahti planeeritud põrsast. Aga maitses meilegi hää igatahes!

Kaunistuseks mõned pildid, mille klõpsisid Arne ja Kristel.

Hommikune lugulaul: Täna on peamine eesmärk anda tuld metsseale. Et päev ei tunduks liiga üheülbaline, siis hirvedest paneme välja vasika ja kui kellelgi trehvab, siis ka medalivääriline pull.


Meie aasatepikkune koostöö keskkonnainspektoritega on alati vilja kandnud. Tulemuseks tõdemus, et me ei lase ennast mitte kunagi lõdvaks asjus, mis puudutab jahipidamist!

Kas hooaja viimane hirv? Mine tea!

Meie head koostööpartnerid Andreas ja Indrek Linnamäelt on hooaja lõpuks taibanud, et sigadega pole meie lood just kõige paremad. Selle tõttu haarasid nad meile tulles ühe kaasa.

Selliselt see meie hooaeg siiamaani läinud on. Mis aga ei tähenda seda, et püss kindlalt kappi peidetud saab. Kalendri järgi kestab see veel veidi vähem kui poolteist kuud, seega lõplike kokkuvõtete tegemiseni veel aega on. Kui tekib jätkuvalt saaki, mille juures pildil osav kütt ja olemas jahilugu, on blogi selle valgustamiseks ööpäev läbi avatud!
Kellel on aga tahtmist metssea küttimise ulmelist numbrit realiseerimisele natukenegi lähemale nihutada, see tulgu Hirve jahimajja 22.01.22 kell 9. Kui veab, äkki vähemalt näeme kusagil metssiga! Või siis antakse jahile meelitamiseks välja ka mõni ägedam võimalus!

UUTE KOHTUMISTENI JAHIRADADEL!