3.1.22

2022.aasta esimese saagi tegi pealik.

 2. jaanuari ilm oli jahipidamiseks igati sobilik. Üleval oli küsimus, kas ja kui palju huvilisi sel päeval välja tuleb? Aga tõeks osutus see, mis varemgi: põhipunt veendunud ja pöördumatult andunud jahilisi oli kohal. Neid, keda mitte miski põhjendus koju ei jäta.

Hommikune rivistus jahimajas. Need ja veel mõned, kes teiselpool kaadrit, kuulasid enne metsa minemist jahijuhataja päevakäske.

Foto: Kristel Hani

Kui üksteisele uusaastasoovid üle antud, istuti autodesse ja võeti kurss sinna, kuhu aasta viimasel jahipäeval mitu kütte üle kavaldanud hirvekarja jäi. Aga ka seekord saadi "pikk nina", sest metsatüki sisse oli peibutuseks jäätud vaid paar põtra. Nemad jalutasid rahulikult aju ees kütiliinile, sest võtsid kogu seda sagimist ilmselt enda turvamisena. No mine võta siis kinni, milline see ulukite loogika on ja kuipalju nad jahieeskirjaga kursis on?

Aasta esimest hirveaju võeti kui õppesõitu, mille järel toimus põhjalik analüüs ja pandi maha otsustav plaan. Uue idee käis välja Priit Kuus ja küllap mees teadis, millest rääkis.
Foto: Urmas Trei

Aasta esimese saagi tegi ülitäpse tabamusega seltsi esimees Aarne Mesila. Sellega saime "ülemistelt" jahimaadelt kindla signaali, et ka ülejäänud hooaeg jätkub edukalt kuni lõpuni.
Foto: Tiit Mägi

Eks seda paugutamist oli sel päeval vahest rohkemgi kui vaja oleks olnud. Küllap oli teatud mõju ka veidi enam kui ööpäeva tagusel ülemaailmsel tulevärgil. Aga saaki tuli veel ja sellega läks aasta esimene jahipäev kirja kui tulemuslik. Tuleb tunnustada ka ajus osalejaid Sven Mägi juhendamisel, kes oskusliku tegutsemisega saakloomad küttide ette suunasid.

Seekord tuli seada ritta kolm kütti, kellest igaüks oli saagi juures osanik. Paugutajad olid Tiit Kuus, Olav Etverk ja Rain Mesila. Saak tehtud, seekord siis nii.
Foto: Arne Saagpakk

Aga ometi võib hooaja senise kokkuvõtte põhjal öelda, et hirvekohustuse täitmisest lahutab meid veel vaid tosinajagu saakloomi. Seega tuleb veel pisut pingutada! Järgmiseks ühisjahiks koguneme 8. jaanuari hommikul kell 9.30. Oodata on abilisi koos tublide jahikoertega! Kui kellelgi on soovi hommikuses hiilimises osaleda, siis võtku jahinimekirja saamiseks ühendust Arnega.

HEAD UUT AASTAT KÕIGILE TUBLIDELE JAHTIDES OSALEJATELE! PARIMAD SOOVID KA JAHI- JA LOODUSHUVILISTELE KÄRLA JAHIMEESTE BLOGI JÄLGIJATELE! ME KOHTUME JAHIRADADEL IKKA JA JÄLLE!