20.1.22

Jagamise õhtu tõi kaalutletud otsuse

Täna oli kõigi aegade suurim jagamise õhtu, päeva jooksul jõudis meile kaks prisket kaubikukoormat toodetega Linnamäelt ja Rannarootsist. Ehkki ilm oli põrgulik, ei saanud minemata jätta. Hilisel õhtutunnil sumises jahimaja nagu mesitaru.

Ei ole ilmas kohaletulemise takistust kui kõlab jahimeeste kogunemise teade. Sel ajal kui mehed majas asju paika panid, ootasid "hobused" kannatlikult ukse taga.

Oi värki, siit juba jätkub tõesti kõigile... arvab Aarne ja rabab oma esimese kasti sülle.

Et jagamisele läks oma kümmekond erinevat toodet, said suksud päris pikalt oodata kuni kattusid tuisutuules külmuva sulalume kihiga. Klaaside sulatamise ajal peeti ära ka üks hüva nõu. Tulemus sai seekord siis selline:

29. jaanuaril kogunemisega kell 9.00 algab selle hooaja viimane ühisjaht. Külla kutsutakse lisaks meie koerameestele mõned kauaaegsed jahisõbrad oma koertega. Olgu päeva tulemus saagi mõttes milline tahes, toimub päikeseloojangu eel hooaja pidulik lõpetamine. Seal austatakse saagiks langenud ulukeid, kiidetakse täpse käega kütte, kummardatakse tublide ajajate ees, paitatakse töökaid jahikoeri ning tänatakse meie seltsi tublisid eestvedajaid. Ja loomulikult kõiki jahilisi ja maaomanikke, sest koostöös on sündinud suurepärane küttimistulemus. Seega tasub kõigil tulla ja olla selles päevas osaline.

Janis arvas, et kuna ilm ka vastav, siis 
tuli kohe jõuluvana tunne peale.


 





Pilte tegi Kristel Hani




KOHTUME SUUREL HOOAJA LÕPETAMISE JAHIL!