22.1.23

Isegi pühapäevast jahti ei tasu alahinnata

Siiamaani käis meil jaht laupäeviti, sest kes see viitsib ikka kahte päeva järjest metsas tammuda. Aga võta näpust, polnud see pühapäev viletsam midagi. Saime koju isegi päevavalges veel ja saaki - oioi!

Saagi tegijaid oli seekord rohkesti, sest maha jäi 4 hirve ja 5 metssiga. Aga paneme täpsed laskjad siiakohta rivisse ja siis jutusteme piltide abil edasi. Seakarja kütid olid Rain Mesila emise ja põssaga. Järgmised põrutajad olid Hannes Viiber, Meelis Martinfeld ja Toivo Vaik. Hirvesaagi tegid Tiit Mägi lehm, Jürgen Tamm pull, vennad Kuusid vasikas ja Kristel Hani PULL.

Aga päeva viimane saak oli ikka nii võimas, et me alustame sellest. Esimene aju oli päris saagirikas, sealt langesid kõik metssead ja 3 hirve. Teine jättis seekord tõepoolest tühjad pihud ja nii pidi mõtlema, mida siis edasi.

Jürgen uuris oma luureandmeid ja leidis, et just äsaja on Karida küla taha metsa läinud paar uhket pulli.


Info pidas ja jahijumalanna saatis sealkandis Kristeli ette ilmselgelt hooaja suurima trofeega eluka. Vaieldi küll selle üle, on ta hõbe või kuld, aga ega see polegi tähtis. Ekspert ütleb.
Fotod: Toivo Vaik

Aga kui juba tagurpidilugu, siis on aeg minna päeva esimese poole juurde. Päris algul võtsid koerad üles seakarja ja nii see paugutamine lahti läks. Aga viis neid maha jäi, pauke loomulikult oli mõni rohkem. Kasvõi rõõmu pärast.

Meelis paugutas läbi võsa ja saak oli tehtud.

Hannese arvates on saarlaste sead nii väikesed, et varjuvad vanade kukeseente taha peitu.
Fotod: Toivo Vaik

Toivo oli laskmisega hädas, sest notsu ümber möllasid kaks koera. Lõpuks tekkis olukord, kus üks rabas siga kärsast ja teine sabast ning kahevahele tehtud lask võttis seahakatise maha.
Foto: Meelis Martinfeld

Rainist saab panna kohe kaks pilti. Üks on metsseast ja teine ... jahikülaline Hannes arvas, et see teine on üks nendest kassidest, kes eileõhtuses ajus Kitseojal puu otsas istusid ja koeri hullutasid.


Edasi järgnes hirvejaht. Koerad installeerusid ümber, sest seakari sai otsa. Aga vaheldus on isegi jahikoerale hea ja hinge kosutav.

Jürgeni piiksarvedega pulli trofee hindamise tulemust ootavad kõik huviga. Kas saab ühe või kaks punkti, selle üle vaieldi pikalt. Näis, kellel õigus oli.

 Pilt Jürgeni telefonist

Tiit saab pihta alati. Pidev trenn, hea silmanägemine ja kindel käsi näitavd klassi.

Pilt Tiidu telefonist

Vendade saagist sai pildi vaid siis kui Imre teda uppumast päästma oli asunud.
Foto: Diana Pilme

Selline me jahinädalavahetus siis sai. Kokku 24 ulukit ehk 17 hirve ja 7 metssiga. Kuna hooaeg näitab järjest enam lõppemise märke, siis anname siinkohal teada, et kütitud on 139 hirve, 8 põtra, 100 metssiga ja 83 metskitse-sokku. Aga veel on veidi aega, seega anname pihta!

Selle loo lõpetuseks paneme pildi ühes õnnelikust jahikülalisest. Hirvepuuduses mandrimeestele algatuseks väga hea. Imre on rahul, sest oma tabatud hirvetrofee on majas olemas. Küll edaspidi jõuab tulla ka sellise järele nagu meie tänase loo hulgast leiab.

Foto: Kristel Hani

 Järgmiseks ühisjahiks koguneme 28. jaanuaril kell 9 Jahilossi.

KOHTUME JAHIL!