21.1.23

Rekordid on purustamiseks või vähemalt kordamiseks

Üks erakordne jahipäev taas seljataga. Pealkiri aga viitab millelegi huvitavale. Nimelt, hommikul sai nimekirja 49 jahilist, see on meie kõigi aegade rekord. Ka koerte hulk oli päris kadestamisväärne. Seega päev algas kuidagi ergult. 

Raskeks läheb, et kõik osalejad ühele pildile püüda. Sellist olukorda näeb hommikusel rivistusel harva.


Külalised peavad omavahel nõu...
Fotod: Kristel Hani

Sõnad peale loetud, masinatesse ja sinna, kust kõige väärtuslikumad luureandmed pärit. Ehk siis meie keeles Sauvere külatagusesse. Kanti, kust aju lõppedes pole veel mitte kordagi tulnud laulda laulu ... jällegi on ainult tühjad pihud...

Ei saanud seda laulu laulda ka seekord, sest esimesest ajust sai saagiks 6 hirve. Neist ei hakka muidugi siinkohal üldse jutustama, kes plehku pääsesid. Selge, et sinna tasub veel minna! Järgmine aju sai tehtud Hallivälja taga, sealt lisandus 4 hirve ja 2 metssiga. Viimane aju Liiva taga Kitseoja lähedal hakkas omapäraselt, mil koerad jäid ajamisega jänni, sest mitme puu otsas istusid kassid. Raadiost kuuldus koeramehe kirumist, et ta pole oma elus sellist asja veel näinud, et ei saagi metsas koeri ajusse saata, sest nad ei kuula sõna kassipuude all haukumise tõttu. Mis hirm need kassid sinnakanti metsa ajas, mine võta kinni. Aga vaatamata kassipeibutusele ei pääsenud ka seekord hirved, saagiks langes neist 3.

Päeva lõppsaagiks jäi 13 hirve ja 2 metssiga, see on meie 26.novembri tipu kordamine. Ehk siis taas tassisime metsast välja 60 sõrga. Paneme siinkohal kirja kõik tublid kütid, sest mis järjekorras miski toimus, seda ei olnud enam võimalik täpselt pidada. Andmed on pärit päevaraamatust, mis näitab jahilubade mahakandmist. Ja siin nad on: Jürgen Tamm 2 hirvelehma, Tiit Kuus 2 hirvevasikat ja metssiga, Priit Kuus hirvelehm ja -vasikas, Imre Bötker hirvelehm ja -vasikas, Joel Potmann hirvevasikas, Roman Uibo hirvevasikas, Peep Kuus hirvelehm ja -vasikas, Gert Aavasalu hirvevasikas, Meelis Martinfeld hirvevasikas, Toomas Suik ja Rene Järvmägi kahe peale metssiga. Loodame, et sai korrektselt kirja. Kui ei saanud, võetakse vastu proteste ja parandatakse vead ära.
Aga nüüd laseme jutustada piltidel, just niipalju kui neid blogisse saadetud on. 

Mitte keegi ei imesta enam, kui laskjateks Kuusi jahidünastia tegelased. Seekord jäi oma saagiga pildimasina ette Tiit.

Ega siis Peep saanud pojale alla jääda.
Fotod: Toivo Vaik

Niipea kui blogisse saabub pilt Priit Kuusi saagist, saab see ka kohe siiakohta välja pandud. Mis läks aga veel hästi, oli see, et mitmed meie külalised said püssitorud tahmaseks. Ja mtte ainult tahmaseks, vaid on ka saagi tegijate nimekirjas.

Joel Potmann on üks meie sagedasematest külalistest. Mees on varemgi meie hirvepopulatsiooni piiramisel kaasa rääkinud. Ka täna muidugi.
Pilt Joeli aparaadist

Ka Roman Uibo sai taas jahireisi peal käe valgeks.
Foto: Asser Soomets

Seekord sai kuum supp kaasa veetud, sest jahimaja on siit parajal kaugusel. Lõuna peeti iidse Lihulinna maalinnuse jalamil kunagise Vessiku talu õuel. Oli nii maitsev, et läks kõhtu käigu pealt.

Fotod: Kristel Hani

Supisöömise järel sai mõõdetud, kummal on suurem koorem kastis, kas Olavil või ...

...või Urmasel. Aga kolmanda saagi äraviimiseks tuli minna käru järele.
Fotod: Toivo Vaik

Sel ajal kui teised suppi sõid, ajas Kotkapesa Kedrach haavatud metssea jälgi. Ei see kärssnina  pääsenud, sest paruni nimega koera peremees Rene jõudis järele ja tegi hingepaugu ära.
Foto: Rene Järvmägi


Selle jahipäeva viimane tirimine...
Foto: Kristel Hani

Nagu lubatud jätkame homme hommikul kell 9 Jahilossi kogunemisega. Paras aeg on mainida, et kütitud on 135 hirve, ehk kohustuse täitmisest lahutab meid veel 10.

KOHTUME JAHIL!