14.1.23

Täna oli meil oma Diana kaasas

Vaatamata väga viletsale ilmale oli Jahilossis end nimekirja sättimas 25 inimest. Seega, päev jahimaadel sai alata! Lisaks veel meie koerad Apollo, Pilli, Porka ja külaliste Tagiila. Ja mis kõige tähtsam, seekord oli seltskonnas ka Diana. Ilmselgelt see asjaolu ka päeva kordaminekus peegeldus.

Esimese saagi noppis Diana ise. Leidsarve teate peale aga juhtus see...


...käis mütsakaga pauk ja kuna loom maha ei jäänud, siis algas Apollo ja Tagiila abil ning Jürgeni juhatamisel suur jälitustegevus. Siin ta on, autorid Reimo Prants ja Jürgen Tamm.
Fotod: Toivo Vaik

Et asjast täielik ülevaade saada, tehti veel üks pilt.
Foto: Priit Kuus

Kui aga selgus asjaolu, et linnulennult oli looma juurest teeni ca 600 m ja seda peamiselt raba mööda, tuli saagi ajust välja kangutamiseks meestel nii palju helgeid mõtteid pähe kui võimalik oli. Aga mõtle, mis sa mõtled, pikk köis kaasa ja sohu. Kasutusele tuli võtta meetod, mida kasutasid meie eelkäijad juba tuhandeid aastaid tagasi kui nad mammuteid pidid koju lohistama.

Meesterivi tõmbas...

...ja Apollo lükkas. Seda sünergiat kasutades ei tundunudki saak enam nii raske ega teekond liiga pikk.

Esimene saak käes, mindi uut peilima. Ka seekord juhtus nii, et esimese paugu andis Aarne Mesila ja jälle pull metsa! Aga ka nüüd näitas Tagiila meile, mida oskab ja metsas viis asja lõpule Imre Bötker.

Rahulolevad kütid ja tubli koer koos saagiga.

Kuna aeg oli sealmaal, et jõudis vaevalt veel ühe aju teha. Ka seal nähti hirvepulli, kuid sinna ta ka jäi, sest oli nii kaval, et suutis koeradki ära petta. Mis veel rõõmu tegi oli see, et üle kahe kuu nägime taas oma jahipiirkonnas põdralehma koos järglasega. Põdra seeme on meie maadel siiki veel olemas!

 Aga järgmine jaht toimub 21. jaanuaril kogunemisega kell 9. Taas tuleb suuremat sorti koertega jaht ja lisainfot on võimalik ammutada eespool olevatest lugudest.

KOHTUME JAHIL!