2.1.23

Asume asja kallale.

TEGUSAT UUT AASTAT KÕIGILE!

2023 algas pigem kalamehelikult, sest vett jagus ka neisse kohtadesse, kus seda tavaliselt ei juhtu olema. Suur sula peletas enamuse kolossaalsest lumevaibast ja täitis veega viimsegi madala koha. Vaevalt nüüd kala kusagile rohkem ilmus, aga ulukitele tekitab märg keskkond omajagu muresid. Magamiseks on vaja kuivemat küljealust, seetõttu tuleb otsida kõrgemaid paiku. Aseme tegemise mõttes on hirvlaste sugukonda kuulujatel aga ka lihtsam, sest ei pea enne mahaheitmist enam poolemeetrisest lumest läbi kaapima. Ka toitu hankida on kergem kui paksu lumega. Nii et igas häirivas asjas on alati ka midagi head.

Ehkki aasta vahetus, kestab käesolev jahihooaeg edasi. Jahimees end veel lõdvaks lasta ei saa. Nädalavahetuseks lubab ilmategija pakast. Elame-näeme, kas see ka meie tegemisi mõjutab.

Me jätkame oma tööd ja koguneme 7. jaanuaril kell 9 Jahilossi. Ka meie sõbrad mandrimaalt on koos oma koertega tulemas. Etteruttavalt ütleme välja ka selle, et samasugune jaht on kavandatud veel 21. jaanuarile. Ootame neil päevil rohkelt kütte, meie kogemus näitab, et külaliskoertega jahid on alati edukad olnud. See on elevust tekitanud meie endigi koertes. Eks nemadki õpivad üksteiselt.

Eelmise külma aja pildi tegi Jahilossi aknast Janis Niit. 

KOHTUME JAHIL!