9.1.23

Jahiaasta 2023 algas võimsalt

Jahihooeg 2022/23 kestab veel kuni 28.veebruarini. Hirvejahi lõpp saabub 15.veebruariga. Peale seda päeva saab jahti pidada vaid metssigadele. Seega, hirvejahi lõpetamiseni pole enam just palju jäänud.

Aasta esimene jaht sujus suurepäraselt ning saagiks said 7 hirve ja 5 metssiga. Suur tänu kõigile jahikülalistele, kes koos oma koertega meile abiks olid! Külalisjahi päevadel on ka meie enda koerad kuidagi rõõmsameelsemad. Suhtlemist vajavad ju nemadki!

"Huntlock 8920 ja raadiokanal 1" kõlab tagumiselt pingilt jahijuhataja esimene info

Ohutus eelkõige! Rivistusel annab Rene teada, kuidas tema koeraga vajadusel läbi saada
Fotod: Kristel Hani

Seekord läks madinaks juba esimesel ajuringil. Ei mingit esimest tühja, sest suurepärane seltskond jahikoeri selleks asu ei anna. Pauke käis parasjagu, sest hirved on koerte ees parajad "lendurid" . Nii mõnigi pääseb just oma kiirete jooksujalgade tõttu. 
Paneme siiakohta kirja kõik tabamuse teinud tublid kütid. Nimekiri ei saa kattuda saakloomade arvuga, sest mõni sai rohkem kui ühe tabamuse. Kõik sõltus hetkeolukorrast ja küti reageerimiskiirusest. Päeva tegija oli Madis Mets, kes võttis rajalt maha 2 hirve ja 2 metssiga. Kahe saagi, hirve ja metssea tabamisega said hakkama Kristel Hani ja Aarne Mesila. Külalisjahimees Martin Viilmaa tabas samuti kahte looma, medaliväärilist hirvepulli ja metssiga.
Hirvetabamuse tegid veel Rivo Nael, Teet Vakrõõm, Reimo Prants, Priit Kuus. Metssea võttis jooksurajalt maha ka Tiit Mägi.

Sel hetkel Madis veel ei teadnud, et saab metsast välja jooksnud hiiglama suure metsseakarja tõttu kogu oma kaasavõetud moonast lahti.
Foto: Rain Mesila

Teet valis talle peale jooksnud hirvekarjast välja vasika...

...sama tegi ka Riivo, sest päevakäsk sisaldas klauslit, et eelkõige tuleb küttida järelkasvu

Hirvesaagi kokku korjamise ajal olid koerad leidnud aga kõrvalolevast metsatukast üles päris piraka metsseakarja. Sigu oli kohe niipalju, et mitte keegi ei osanud täpset arvu öelda. Arvati vaid, et neid võis olla ligi paarkümmend. Kütid, kes hetkel vabad olid, piirasid metsatuka sisse ja siis läks ka parajaks andmiseks. 

Tiit kirjeldas olukorda selliselt, et äkki oli kogu lank ringi sebivaid põrsaid täis ja koerad nende järel. Et ma selle jama sees ühe maha sain, oli paras tegemine.

Sigu oli ikka niipalju, et teeristis seisva auto ukse peale peegeldus isegi teemakohane pilt.

Edasine aeg kulus saagi kokkukorjamise ja koerte otsimise peale. Kui Apollo oli jälile jõudnud Reimo poolt haavatud hirvelehmale ja üles leitud ka Aarne juurest plehku pannud seapõrsas, sai hakata uusi plaane pidama.

Madis oli sülle karanud jahiõnnest nii adrenaliini täis, et võttis järgmise aju kavandamise üle ja joonistas ajukaardi esimesi ettejuhtuvaid vahendeid kasutades.
Fotod: Toivo Vaik

Edukast jahipäevast on esitamata veel üks saabunud pilt, nimelt Martini tabatud medalilootus.
Foto: Martin Viilmaa

Reimo jäi koos oma tabatud ulukiga, mille juures ka Priidul osalus, pildile jahimajas.
Foto: Kristel Hani

Kristeli tabas pildimasin juba päevalõpu supisabas.

Päev lõppes nagu teisedki külalisjahid ühise supisöömisega. Ei saa ju lasta ometi külalisi tühja kõhuga praamile sõita. Eks peremehed leidsid mahti ka oma koeri turgutada. Kas peale supisöömist ka maksapraadimiseks läks, selle kohta blogil andmed puuduvad.

Maitses ikka küll! Pildil esipaanil paremal Ott, kes kogu selle supi kokku keetis.
Fotod: Toivo Vaik

Nagu aasta esimeses loos sai öeldud, et samasuguse (kuid selle päeva lõpuks kindlasti hoopis erineva) jahi korraldame uuesti 21. jaanuaril. Oodata on taas külalisi vee tagant.

Aga veel enne seda kuupäeva peame maha ühe tavalise ajujahi päeva koos oma koertega. Selleks koguneme Jahilossi 14. jaanuaril kell 9. Kui kellegi on vaja midagi täpsemalt üle küsida, ütleme siinkohal, et selle päeva jahti juhib Aarne Mesila.

KOHTUME JAHIL!