3.9.23

Sügis läheneb, küttimine hoogustub.

 Augustikuu vihmased ja udused ilmad on küttimisele hoogu lisanud. Õnneks on olnud suhteliselt soe, seega passival kütil polnud külmetamise kartuses vaja end soojalt riietada. Aga iga kell kasvõi selgest taevast alla sadava vihmasabinaga tuli arvestada koguaeg. Augusti ilma kohta on ju vanarahvaski ütelnud, et seda võib võrrelda tite tagumikuga, sest pole võimalik ennustada, millal sealt midagi tuleb.

Kuu keskpaigast alates käib ka hirvejaht, esialgu küll vaid lehmale ja vasikale. Nagu juba öeldud, oli täpseid tabamusi üksjagu ja paneme tegijad siiakohta ilusasti ritta.

Olav Etverk 2 hirve ja metssiga, Toivo Vaik hirv ja sokk, Reimo Prants hirv, sokk ja siga, sokumehed on veel Rein Maimann, Tanel Truu ja Urmas Trei.

Kus sa jahimehe käest ikka pääsed! Liiatigi veel siis kui hea ninaga abimees käepärast võtta.

Foto: Madis Mets

Jätkame loetelu. Riivo Mesila on rajalt maha võtnud 2 metssiga, samuti tegi sea saagiks pildil koos saagi ja koeraga poseeriv Timo Jõeäär. Hirveküttide nimistusse on pääsenud veel Aarne Mesila ja Raimund Pugi.

Ka septembrikuu alguspäevad on saagilisa toonud, sealhulgas ka esimesi sarvilisi hirvi. Aga sellest juba septembriküttide loos.

IKKA TÕUSVAS JOONES EDASI!