11.10.23

Jupp Aafrikat jahimehe kodus.

Teisipäeva hommikupoolikul oli blogi külas Tiit Mägi pere hubases kodus. Juba külateelt oli näha pikka kiviaeda, mis ümbritses seda majapidamist otsekui omanäolise raamiga. Igast nurgast vaatas vastu korrektsus, ilu ja teotahe. Samas oli näha, et tööd polnud sugugi veel lõppenud, uued arendused olid juba algusjärgus. 

Põhjus, mis sai kohale sõidetud, peitus majades sees. Et end asjaga kurssi viia, soovitame uuesti lugeda umbes poolteist aastat tagasi blogis avaldatud lugu: https://www.karlajahimehed.ee/2022/04/jahihooaeg-mis-algas-teisel-pool-maakera.html

Kui eelnev lugu loetud, ega siis polegi vaja uut juttu lisada ja anname lõpptulemusele hinnangu piltide abil. Loomulikult oli isa-tütre jahiperel Tiidul-Kerlil olemas rohkelt jahitrofeesid, mis kodustelt radadelt kütitud, kuid seekordne tähelepanu oli safarilt saadul ja ka neil kodustel, mis on väga uhkelt väärindatud.











Kulla- ja muud karva medalistidest juba puudust ei ole. Tööd kiidab tulemus!















"Kuldne trio" mustalt mandrilt.








Üks väärtuslikumaid trofeeloomi on kohalike sõnul must gnuu. Kui me siin kohapeal otsustame looma vanuse üle sarvede ja lõualuu abil, siis pildil oleva looma vanust määratakse ninal oleva karvapuhma kaudu. Mida vägevam tuust, seda eakam loom. Pildil olev kuulub eakamate eksemplaride ehk üle kümneaastaste hulka.








Impalanahast linik töölaual.













Graatsilise kehahoiakuga kudu on sama uhke poosiga ka trofeeseinal.














Kuduga võidu poseerib ka meie oma metsadest pärit metskitseisand ehk jahimeeste keeles sokk.











Kudu on ikka nii uhke loom, et otsustasime siiakohta panna ka pildi otsevaatest.











Ka meie oma metsanotsu tunneb end selles seltskonnas hästi. Liiati veel olukorras, kus suguvend talle teisest seinast otsa vaatab.










No siin see metssea suguvend siis nüüd ongi! Tee või tina, aga kui teisi eksponaate vaatad austustundega, siis tüügassiga imetledes tekib alati naeratus näole.











Impala kaunid keerdus sarved on alati teineteise peegelpildid.


On uhke trofeekogu küll! Kes meist sellisest ei unistaks? Aga asi lihtne, võtke kätte, käige Aafrikas safaril ära ja võitegi oma unistuste kogu kokku panna!

Selgitusi jagas Tiit Mägi, pildid tegi Toivo Vaik.



AGA MEIE JÄTKAME ESIALGU KODUMAISEL LAINEL!