2.10.23

Tegus nädalavahetus oli...

 Enne kui alustame viimaste päevade ühisjahtidega, paneme siia kirja kõik tublid kütid, kes tegid septembri teises pooles saaki väljaspool ühiseid tegemisi. Aruanne näitab, et 2 metskitse ja 2 hirve on küttinud Taivo Villak, metskitse ja 2 hirve Aarne Mesila, kitse ja hirve Aivar Saagpakk, metssea on saagiks võtnud Reimo Prants ja Kalle Voog. Tiit Kuus on küttinud kaks ja Margus Mäeorg ühe hirve. Hea teada sedagi, et punahirvesid on langenud juba 40 ümber. Küttimiskohustuse täitmiseni on aga veel pikk tee minna.

Pilt Riivo saagist oli meil väljas juba eelmises loos. Nüüd saame näidata ka hindamistulemust, mis annab teada, et esimene selle jahihooaja kuldmedal on tehtud!

Foto SJS kodulehelt

Aga tulles nüüd nädalavahetuse jahtide juurde, saame laupäevahommiku kohta tõdeda vaid seda, et päevtööks kujunes esimese ühisjahi vorsti jagamine ja seekord metsast lisa ei tulnud.

Pühapäeva hommik algas seltsi üldkoosolekuga, kus võeti seltskonda kaks uut liikmekandidaati. Neile loeti  ette nende kohustused, mis tuleb tingimusteta täita ja selle järgi otsustatakse kevadisel üldkoosolekul seltsi liikmeks vastu võtmise üle. Veel oli päevakorras paar majandamisega seonduvat küsimust ja edasi sätiti end esimesse ajujahti.
Nagu meil kombeks, hoidutakse küttimast potensiaalsete medalitrofeedega noori hirvepulle. Esimesel ajupäeval tundus küll, et nendest see pullipopulatsioon koosnebki. Nähti ka paari pulkadega saagipulli, kuid nemad oskasid kütid ära petta ja padrikusse kaduda.

Esimese ajusaagi tegi meie üks seeniorküttidest Endel Heinla. Aastate kiuste on mehe silm ja kiire reaktsioon tasemel. Pildile said võetud ka looma välja ajanud Porka ja tema peremees Riivo.

Edasi satuti paarikümnepealise seakarja peale. Koerad tegid küll tublit tööd, ent väga tihedast võsastikust oli neid välja saada üpriski raske. Ometi õnnestus Aarne Mesilal täpne lask teha ja sellega rajalt maha võtta kaks kärssnina.

"Nägin, et suur siga kukkus ja peale aju lõppu leidsin, et lisaks emisele oli maas ka põssa."
Fotod: Toivo Vaik

Nüüd siis teated järgmisest ühisjahist. Ajujahiks koguneme 7. oktoobril kell 9. Enne seda saavad tulihingelisemad jahimehed teha hiilimisjahti. Selleks tuleb nädala sees eelnevalt ühendust võtta Arnega, et saada end nimekirja ja leppida kokku hiilimispaik. Hiilimisest on lubatud lisaks hirvedele ja metssigadele küttida ka põdravasikaid. Ainult vasikaid, mitte pulle ega lehmi!

EDU KÕIGILE IGASSE JAHIPÄEVA!