25.11.12

2013 Jahikultuuri aasta

Eesti Jahimeeste Seltsis püütakse varasemast enam rõhuda sellele, et jahimeeste koostegevus on muu hulgas ka osa meie ajaloopärandist ja kultuurist. Et lisaks loomade tagaajamisele on jahil ka oma sisu ja kommetega juurdunud tegevused. Tegevused, mis päranduvad nö isalt pojale. Pole eriti palju teisi elualasid, mille kohta ei pea tonnide viisi õpetavaid raamatuid trükkima. Seepärast, et jahitegevusi õpitakse üldjuhul külg-külje kõrval. Tavasid, eetilisi hoiakuid ja pärandit edasi kandes. Eriti just vanematelt noortele.
/---/ Koos ajakirja Eesti Jahimees toimetusega on EJS-l aastal 2013 muuhulgas plaanis käsitleda ka jahinduslikku sõnavara, mis väikerahval on suhteliselt kasin. Jätkub jahinduslike teadmiste levitamine nii meedias kui koolituste abil. Oluline on jahipidamise väärikas läbiviimine, kus omal kohal on euroopalikud jahitraditsioonid ja kombestik /---/.
Loe lisa EJS-i kodulehelt: Kultuurne jahimees on see, kellel on austus looduse vastu 

Kärla jahimeeste hulgas on tavad ja eetika aastaid olnud omal kohal, äsja aastaseks saanud blogi püüab samamoodi jahinduse olulisust ja loodusesse lugupidamist süstida nii endi uustulnukate kui ka siinsete lugejate hulgas.