1.11.15

Oktoobrikuu oli edukas. Novembri esimene ühisjaht 7. kuupäeval.

Oktoobri ilm oli ilus ja seda oskasid Kärla jahimehed ära kasutada. Ehkki jahihooaeg kestab veel mitu kuud, oleme oma kohustuste täitmisega jõudnud 90 protsendi juurde. Kindlasti ületame metssigade küttimise etteantud numbrit, sest nende arv on viimasel ajal silmatorkavalt kasvanud. Punahirve populatsiooni oleme suutnud ohjeldada, ent püssi põõsasse peita on veel vara. Meie metsade suurim uluk - põder - on arvukuselt kontrolli all ja tema puhul me üleasustust ei tähelda. Märkimisväärselt on oma kohalolekut suurendanud hunt, varasemal ajal väga salaja liikunud kiskja näitab end juba päris avalikult. Kuid meie mehed ei maga ja oktoobris jäi "vahele" tervelt kaks võsavillemit. Siin on jahimeestel veel palju tööd ees.

Mis siis viimasest nädalast ette näidata on? Nagu ikka, on langenud mõned metssead ja punahirved. Eelmise pühapäeva hommikul küttis noore punahirve pulli Kristjan Teär. Kristjan teenib aega Eesti Kaitseväes. Ta on lõpetanud nooremallohvitseri kursuse ja jätkab teenistust meditsiinirühmas eesmärgiga saada vanemparameedikuks. Asjaolu, et noormees igal laupäeval meie ühisjahtides osaleda saab, näitab, et mehel on "kroonus" asjad korras ja nädalavahetuste linnaload, mis küll leiavad kasutamist hoopis metsas, kindlustatud.


Kristjan: "Neid oli soos mitu, ka suuri pulle, kuid teised märkasid mind ja panid plagama."
Foto: Toivo Vaik

Nädala sees juhtus veel mõndagi märkimisväärset. Langes Kärla seltsi ajaloo esimene kuldmedali hirvepull. Selle küttis üks meie aktiivsematest jahimeestest Arne Saagpakk. Väärt trofee tublile mehele!

Diplom ja medal tulevad näituselt, aga mõõtmistulemused ütlevad, et on kuld
Foto: Kristel Hani

Ka oktoobrikuu viimane päev ei jätnud osalejaid tühjade kätega. Kütiti kolm põtra ja kolm hirve. Hirved võttis järjekordselt rajalt maha kiire reaktsiooni ja täpse käega Madis Mets. Madis kohe teab ja oskab.

Ajal, mil pilt tehti, oli ATV alles kolmandat hirve välja tirimas
Foto: Neeme Õige

Põtradele tegid nagu alati täistabamuse juba vanad ja tunnustatud täpsuskütid Tiit Ennemuist, Janis Niit ja Urmas Pildre. Nagu kord ja kohus, on kõik põdrajahimehed ka piltidele võetud.




Ulukeid langes murdu, nii et jahijuhatajal oli tegemist, et jõuda õigeks ajaks jahiload maha kanda
Fotod: Kristel Hani

Järgmiseks ajujahiks koguneme 7. novembril kell 9. Endiselt jätkame ka hommikuse hiilimisjahiga, milleks tuleb end kirja panna esimehe juures. Hiilimisest on küttida põdrapull, põdravasikad, hirvepullid ja hirvevasikad. Loomulikult on lubatud anda tuld ka metssigadele ja huntidele.
NB! Nii põdra kui hirve puhul laseme lehmal minema jalutada!