9.10.17

Eriti edukas päev

7.oktoober jääb meie seltsi ajalukku ühe edukama jahipäevana. Kõvasti aitas selleks kaasa meie külalisjahimees Jüri Murel koos oma väsimatu abilisega, kelle nimi on Arukuuse Boss. Just Boss oli see, kes näitas jahimeestele, milline saab olema päev kui metsas on kaasas sellise innuga töötav jahikoer. Ning kütillinil nelikümmend jahimeest.

Pikast päevast väsinud Boss väärib siinkohal kõige suuremat pilti
Foto: Kristiina Lõoke

Aga kui rääkida saagist, siis hirvepullid küttisid Kalle Voog ja Pekka Martikainen. Hirvelehmad tegid saagiks Rein Maimann ja Toivo Vaik. Endel Pank tegi täpse tabamuse põdralehmale. Metskitsed küttisid Priit Kuus ja Jürgen Tamm, metsseapõrsa Jüri Murel. Võib järeldada, et seaseeme on meil siiski veel metsades olemas.

Varahommikune tõusmine tasus ära. Rein Maimann on alati väljas enne päikesetõusu.
Foto: Alar Aavasalu

Kalle Voog teab täpselt, milline noorpull küttimisele kuulub
Foto: Neeme Õige

Toivo leidis, et hirvelehm saadeti talle ette sellepärast, et eelmisest ajust sai küttimata jäätud arenev noorpull, kes tuli kümne meetri peale ja jäi isegi seisma. Täpselt selline nagu eelmisel jahipäeval kütiti ja blogi veergudel kriitikat pälvis. Justkui katsetades, kuidas blogimehel endal valiklaskmisega on. Aga oli võimalik näpp sirge hoida küll, polnudki eriti raske. Tasuks meeldiv elamus uhke looma imetlemisest ja järgmisest ajust hirvelehm.

Jäägitu jahikirega külaline soomest Pekka Martikainen, kes meil enamusel ühisjahtidel kohal käib, näitas samuti kõrgklassi. Seekord siis tasuks "mütsivarn".

Endel Pank, kes enda sõnul pole enam ammu pauku saanud teha, oli seetõttu nädala sees märklauas püssi täpsust proovimas käinud. No oli ju täpne, seda tõestab ka kogukas saakloom, mis vajas vaid ühte lasku 

 Põhjalikult ja pikalt Olav Etverki poolt ehitatud spetsiaalne jahisaagi kogumisauto tegi oma tõelise debüüdi ning pidi suutma metsast välja tuua ja jahiplatsile vedada kogu saagikoorma. Tõdeda saab vaid seda, et masin osutus vingeks ja sai oma tööga suurepäraselt hakkama.

Leidus isegi pealtvaatajaid


Seltsi käru sai uue katte

Ilmgi tuletas korra meelde, et on ikkagi oktoober, mis sest, et soe ...

Fotod: Kristel Hani ja Arne Saagpakk

Kuna suur töö on veel ees, siis järgmiseks koguneme 14.oktoobril kell 9. Enne seda hiilimis-varitsusjaht samade reeglite järgi nagu selgi korral. 

Edukat jahti igasse jahipäeva!