16.10.17

Ka hirmus ilm ei osutunud takistuseks

Möödunud laupäevane ilm oli jahi mõistes küll täiesti jube. Tundide viis kallas vett alla, ent ikka oli ennast kodust välja vedanud üle 30 jahiinimese. Metsas oli nii mehi kui naisi ja see loodusega rinda pistmine lõppes ka kopsaka saagiga. Mis sest, et õhtuks kaalus müts sama palju kui kummisaapapaar hommikul. Varajaste tundide hiilimisjahist võttis põdra jahikülaline Andero Saimre.

Skoor avatud
 Foto: Madis Mets

Vahepeal läks paar aju tühja ja nii mõneski peas liikusid mõtted jahipäeva lõpetamisest. Ent iga korra järel jäi kõlama mõte, et teeme ühe veel ja siis aitab! Nii jõudsimegi kohta, kus kütiti veel kaks põtra. Põdravasikas laskis Kaido Teär ja põrdalehma Martin Saar. Sellega oli töö tehtud ja päeva võis kordaläinuks lugeda.

Meremees Kaido teab, mis tunne on olla metsas ja võtta sealt üks uluk ...

Martin pidi oma saagile metsa järele minema

Sikutamist sel päeval jätkus

See pakike, mida praegu tehakse, läheb loodusteadlaste lauale
Fotod: Kristel Hani

Kuid hiljem selgus, et see polnud ikka veel päris jahipäeva lõpp. Nimelt oli Kristel Hani varahommikul Jõempa soos paugutanud metssea suunas, ent see läinud kummaliselt kulgedes metsa ja kuna vihm oli väga tõsine ja kaaslased juba kogunemiskohas ootasid, jäi looma jälitamine seekord katki. Vihm oli isegi nii tõsine, et koeraga jälitamisest loobuti. Ent endas kindel olev kütt peabki asja põhjalikult uurima ja nii mindi peale suure jahi lõppu uuesti asja üle kontrollima. Tulemus pildil.

... ja seal ta lebaski, umbes 25 m sellest kohast, kus esimene otsimine lõpetati
Foto: Arne Saagpakk

Aga põrutame edasi, sest töö on veel päris pooleli. Järgmiseks jahiks koguneme 21.oktoobril kell 9. Eelnavalt taas hiilimine-varitsemine varasemalt paika pandud reeglite järgi. Kes ei mäleta, helistagu esimehele ja ta saab mäluvärskenduse. Esialgu võib küttida veel kõikide ulukite kõiki liike. Ehk siis põtra, hirve ja metskitse, olgu ta suur või väike, sarvedega või ilma. Sarviliste puhul enne paugutamist veenduda, et enda või ka jahikaaslaste tulevast medalitrofeed liiga vara maha ei võeta. Lubatud on küttida ka metssiga kui ette satub.

KOHTUME JAHIL!