12.11.23

11.11 oli hea sügispäev nii ilma kui saagi poolest.

 Hommikused toimetamised algasid seekord uue lipuviiru heiskamisega. Homse isadepäeva auks, kuid nüüd jääb ta lehvima ka teisteks jahipäevadeks. Eks siin käivad ju koos suures osas isa tiitlit kandvad mehed ja emadepäev on teatavasti sel ajal kui jahimaja ees kogunemisi ei toimu. Seega, saagu siis selle viiru ülessetõmbamisega tervitatud ka kõik emad! 

Fotod: Kristel Hani

Roxi palub autost välja, et saaks juba metsas ulukeid ajades ringi tuuseldada. Vaadake ometi, millised uhked hambad mul jahiks valmis pandud on!

Kas tubli koer oli sellepärast ärevil, et tundis juba kaugelt saagilõhna ära. Sest kümnekonna minuti pärast sõitis Jahilossi ette järelkäruga auto, milles lebas kolm saaki.

Meremees on taas maale saanud, kostus kohe mitmest suunast. Ja jätkab oma hiilimisjahi traditsioone. Taivo Villak jõudis varahommikuses uduvines teha ära tõsise töö.
Foto: Rain Mesila

Peale jahipäeva kava tutvustamist ja ohutuse tagamise reeglite ettelugemist läks lahti täiesti tavaline ajujaht. Mis tundus küll ilma erilise eduta algavat. Korra oli juhus, et meid tuli arvustama üks väga tige tädi, kes jahimeeste tegevusega üldse rahul polnud ja kütte igat masti pahade sõnadega tituleeris. Kuna aga ta meid rahule jätta ei kavatsenudki, siis selgitas Bert Aavasalu talle, et ta peaks jahimeeste hulka tulles endale punase vesti selga panema, sest vastasel juhul võidakse ta sea pähe saagiks võtta. No eks see ütlemine omakorda lisas sõnasõjale tuld ja käiku läksid väljendid, mida pole viisakas isegi jahimeeste blogisse üles panna. Aga rahu majja sai ja peale teistkordset ajujahti sekkumist otsustas "loomakaitsja" siiski, et parem on edasi elada kuritädina kui saada metsseaga samale tasandile.

Peale vaidluste lõppu otsustati maha pidada lõunapaus, et end poriga kokku määrinud masinad ka veidi hinge tõmmata saaksid.
Foto: Kristel Hani


Järgmise saagi tegi meie traditsioone järgides jahikülaline Jeppe Grapow Olesen. Tore kohe kodumaale minnes kaasa võtta üks saaremaine hirvesarve paar.

Aga et jahil võib juhtuda mistahes värki, näitab pilt, et isegi käänulisel ja porisel metsateel väikese kiirusega liikudes on võimalik auto kraavi ajada. Kui selleks vaid tahtmist on. Õnneks on abi iga hetk käepärast.
Fotod: Arne Saagpakk

Viimases ajus tegi piikpulli tabamisega saagi veel Alar Aavasalu. Pildi asemel sai blogi täpse käega küti käest vaid kommentaari, et kahjuks polnud sobival ajahetkel ühtki fotograafi käeulatuses ja nii see asi digitaalselt fikseerimata jäigi. 

Kui saakloomade esmatöötlemine oli lõpule jõudnud, saabus õuele ka kaubik Linnamäelt eelmiste jahtide saagist valimistatud toodanguga. Kes usinasti jahtides osalenud oli, sellel oli põhjust kodumaja uksest sisenedes teiste pereliikmete ees nina püsti ajada.

Mis seal ikka, järgmise jahi käsulauad on eelmises loos olemas. Jahti juhatab neil päevil Arne Saagpakk.

KOHTUME JAHIL!