18.11.23

Rekordid ongi purustamiseks! Ja seda tehakse koguaeg.

Kogunemisel tundsime esimest korda, et meie kinnistu on väike mis väike. Tundub, et ligi 40 erinevat masinat on selle maa jaoks palju. Aga kuna huvi oli nii suur ja tagasi saata kedagi võimalik polnud, tuli paluda naabrilt seltskonna tarbeks väheke assüüli ja päev saigi alata. Rivistusel selgus nimekirjast, et metsadesse on möllama minemas 55 torujahilist, 5 abijahilist ja 14 jahikoera. Päike vedas oma laisa hilissügisese näo üle silmapiiri justkui meie oleksime tema und seganud. Ja päev sai ilus.

 Jaa, kirju seltskond koos - kas see peaks nüüd midagi tähendama?

Foto: Andreas Kuusik

Blogi tunnistab, et jaht oli nii äge ja tihe, et kätt pulsil pidada oli ikka väga raske. Päeva keskel jõudis kohale tõdemus, et polegi mõtet, sest jahijuhataja peab dokumendid ju korrektselt ära vormistama. Õhtul Jahilossis selgus, et oligi tipptopp ja siinkohal avaldame kogu seltskonna nimel jahti juhatanud Arne Saagpakule tunnustust suurepäraselt jahi juhtimise töö eest!!! AITÄH! Ja tulemused räägivad iseeenda eest.

18. november andis seltskonnale saagiks 17 hirve ja 6 metssiga. Selle kohta ei piisaks enam isegi kuulsa Jahi-Villu ütlemisest, et pole paha. Siia oleks vaja mingit vägevamat, aga mida, kes seda suudaks nüüd õhtuväsimuses välja mõelda.

Nüüd tuleb see rohelise taustaga alus, kus kogu tabamuse teinud küttide nimed kirja saavad. Hommikusest hiilimisest oli jahimajja saabunud Priit Kuus kahe hirvega. Pilt olevat jäänud tegemata sellepärast, et enesepildistamise kepp, mille otsa telefon passitada, olevat koju jäänud. Ajust tegi esimese hirvetabamuse Erich Suurpere. Edasine oli juba nagu loterii, kus võitjad küll teada, aga numbrid pole avalikustamiseks. Päeva täpsuskütid olid veel hirverindel külalised Jaanus Vaaderpass, Pekka Martikainen, Taisto Vahi, Tarmo Sokolov, seamehed-külalised olid Joel Potman ja Andreas Kuusik. Seega olime eriti külalislahkes meeleolus.

Omadest põrutasid hirve Tiit Mägi (2 korral), Ain Rüütel, Andero Saimre (2 korral), Jürgen Tamm, Aarne Mesila, Peep Kuus (hirv ja metssiga), Argo Saagpakk (2 korral) ja Tiit Kuus. Seamehed olid veel Teet Vakrõõm ja Janis Niit (2 siga). Kui keegi nüüd kokku liitma kipub, siis olgu siinkohal öeldud ka seda, et mõni saak sai rohkem kui ühe paugu. Ja kui palju veel mööda läks - ooiii! 

Aga laseme siia seeria pilte, mis meile saabunud on. Need rääkigu oma juttu.

Külalised peavad plaani saarlastele ära teha.


Naised lubasid neid igati abistada ja toetada.

Joeli tabatud metssiga tegi veel talisuplusegi ära.

Pildi tegemise ajaks olid Janis ja Peep oma saagi juba koormasse paigutanud.

Kui kaua peab loodus töötama, et murdunud puust saaks taas algmaterjal, millest uued seemned ükskord tärkama hakkavad.
Fotod: Toivo Vaik

Aarne ja Pekka saagis oli mõlemas osaline ka pildi autor.









Fotod: Tiit Mägi







Siis saabus suur supping. Kõhutäis kuuma suppi koos hapukoorega mõjus nii, et esimesed söönuks saanud panid kohe uutele positsioonidele.

Foto: Kristel Hani

Ain on alati õigel ajal õiges kohas.
Foto: Asser Soomets

Andero ei jäta. Kui aega jahile tulla saab, läheb see asja ette.
Foto: Madis Mets

Ka Taisto sai saarlaste jahimaal oma püssi tahmaseks. Sarvedki seina peale.
Foto: Alar Aavasalu

Rene kommenteeris enda saadetud pilti nii, et saaki ta küll seekord ei saanud, kuid hea oli korraks sõbraga koos puhkehetke nautida. Eriliseks teeb asja veel see, et pildi tegi oma naine, no mis sa hing veel tahta oskad!

Teet sai oma saagiga pildile alles jahimajas.
Foto: Tiit Ennemuist

Algaja jahimehe esimene tööpäev. Sai tiritud siga oma pool kilomeetrit! Kas homseks taas jalule saab, seda näitab juba uus päev.
Foto: Andreas Kuusik

...pimedus ajas tuppa.
Foto: Krstel Hani


Aga homme hommikul alustame uuesti! KOHTUMISENI!