21.11.23

Pühapäev tõi uue elevuse ja andis lisa.

 Juba laupäeva hilisõhtu andis aimu, et hommikul on maa valge. Seltskond kogunes taas ehkki oli veidike koomale tõmbunud võrreldes laupäevaga. Ka see oli teada, et tänane jaht pimedani ei kesta, sest meie hulgas oli veel mitmeid osalejaid, kes pidid õhtuks mere taha oma kodudesse jõudma.

Küll aga oli päev eriline selle poolest, et tegime piiriülest koostööd. Mitte küll riikide vahelist, aga meile oli osalema tulnud naaberjahimaa pealik, et me korraks jahime mõlemal maal korraga. Ehk siis maid eraldav piir jääb aju sisse. Koostöö kinnitamiseks pandi naabrite poolt välja 2 põdra luba. 

Lumi tuli maha ja valgeks läks maa...


Foto: Kristel Hani

Tundub karge olevat, ometi püsis kraad nulli peal.
Foto: Kristiina Maria Lõoke

Toas ootas meid tänukiri neilt, kes ei saanud kauemaks jääda.

Aga head plaanid tuli valmis teha, et jahi lõpp rõõmus oleks.
Fotod: Kristel Hani

Kui parafraseerida üht meie tuntud kirjanikku, siis tahaks küsida et "Mis asja teie siin öitsete?" Jalaga kindlale maale astunud meremees Kaido tunneb rõõmu nii ilusast ilmast, oma noorikust kui ees ootavast jahipäevast.
Foto: Toivo Vaik

Pilv puistab lund ja puistab lund ja ootust täis on õhtutund...
Foto: Kristel Hani

Nüüd on paras aeg teha juttu ka jahist. Niipea kui positsioonid sisse võetud olid ja koerad metsa said, hakkas kohe ka saaki tekkima. Paneme taas siia kirja selle päeva täpsed kütid. Metssead küttisid Tiit Mägi, Kristel Hani ja Tiit Kuus. Naabrite põdra tegi saagiks Gert Aavasalu. Eriti kõva tegija sel päeval oli Priit Kuus, kes oskas maha võtta 3 hirve. Hirvesarvede omanikuks sai ka külaline Krister Kuusknõmm. Aga seame siia pildid, mis meile saabunud on.

Priit on üks meie viimase aja suurtest tegijatest. Selle tõttu sai otsustatud, et mehest saab seekord kaks pilti pandud. Oleks ka kolm pannud, aga kahjuks pole kolmanda saagi pilti blogile saabunud.

Fotod: Madis Mets

Tiit on viimasel ajal alati sattunud sinna, kus sead liiguvad. Kes tema laskesektorisse juhtuvad tulema, need ka naha auklikuks saavad.
Pildi saatis Tiit Mägi

No kui juba naabrite aitamiseks läks, siis tuleb ka pauk teele panna. Nii arvas Gert ja tegi põdrast jahisaagi.
Pildi saatis Gert Aavasalu

Krister oli kuulnud meie traditsioonist, et vähemalt üks jahikülaline peaks päeva lõpuks ka trofee kaasa viima.
Foto: Rain Mesila

Ehkki ühisjahi päev oli tavalisest veidi lühem, oli ta intensiivne ja täis õnnestumisi. Meie peamise saaklooma ohjes hoidmiseks on sel hooajal võetud 97 pead. Millal jõuame oma kohustuse ehk 150 hirve realiseerimiseni, see võtab ilmselgelt veel aega. Metssea küttimismahu täitmisest jutustame järgmise jahipäeva kokkuvõtteid tehes.

Meie jätkame oma tööd kogunemisega 25. novembri hommikul kell 9. Kes soovib varahommikust hiilimist teha, kontakteerugu Aarne Mesilaga.

KOHTUME JAHIL!